«Årets mål» til ingen nytte

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Tromsø snytt for seieren mot Lillestrøm.

19.07.10 21:13

TROMSØ-LILLESTRØM 0-0:

Det var ikke akkurat duket for noen festforestilling da Tromsø tok imot Lillestrøm på Alfheim mandag kveld. Begge lagene sliter i motbakke, Lillestrøm står uten Tippeliga-seier de siste to og en halv månedene, mens vårsterke Tromsø bare har én seier på sin fem siste kamper.

Dårlig utgangspunkt
Legg til at Lillestrøm sliter med å finne nettmaskene, og er toppdivisjonens ubestridte uavgjortspesialist, og at det er kun de tre bunnlagene som har scoret færre mål enn Tromsø, så skjønner du hvorfor ekspertene ikke spådde noe målkallas.

Og, dessverre, de fikk rett.

Tromsø spilte likevel en god kamp, og skapte flere store sjanser, men preges av at Sigurd Rushfeldt er ute med skade.

TIL-press
Det merkes, for noen av sjansene hjemmelaget skapte mot Lillestrøm var av den grandiose sorten. Størst av dem alle var nok Miika Koppinens heading fra tre meters hold. TIL-stopperen var upresset og i sin favorittposisjon, men en strålende Stefan Logi Magnusson fikk dyttet avslutningen til corner.

Tromsøs sjansesløseri var likevel ikke det store samtaleemnet etter kampen. Etter en drøy times spill løp nemlig Mohammed Ahamed Jama igjennom LSK-forsvaret, og brasset inn Ruben Yttergård Jensens innlegg via tverrliggeren. 25-åringen jublet hemningsløst, publikum var ekstatiske, og det samme var linjemannen, som veivet febrilsk med flagget.

Feilaktig, skulle TV-reprisene vise.

Ikke offside
Frode Kippe var nemlig på linje med TIL-spissen da Yttergård Jensen slo sitt innlegg, og Morten Langli var raus med beskrivelsen etter drømmetreffet. «Snytt for årets scoring i Tippeligaen» og «en scoring til å henge opp i glass og ramme..., en scoring som du aldri får til på kamp», var TV 2-kommentatorens umiddelbare reaksjon på brassesparket, samtidig som Tromsø tillot seg å vise episoden i reprise på storskjerm på Alfheim.

Slik er ikke tillatt, og i stedet for tre poeng og årets mål, kan Tromsø i stedet vente seg en klekkelig bot fra Fotballforbundet. Fotballen er så definitivt ikke like rettferdig hver gang.

- En strålende fotballkamp av oss, vi kjører hele andreomgangen, samt siste del av første, og scorer et nydelig mål som til de grader blir feildømt for offside, sier Per-Mathias Høgmo til TV2.

Ingen dommerslakt
TIL-treneren vil likevel ikke refse dommertrioen for avgjørelsen.

- Det er en fantastisk scoring av Mo, men det er sånt som skjer, han er marginalt onside, mener Høgmo.

Heller ikke Tromsøs nesten-målscorer er så altfor kritisk til dommerinnsatsen, men kan likevel ikke fri seg fra å komme med et lite stikk til Fifa-dommeren.

- Er det der offside, Terje Hauge, spør Jama retorisk når han får se TV-reprisen.

- Det er utrolig kjipt bare å få ett poeng i dag, sier den karismatiske TIL-spissen.

Frode Kippe var også klar etter kampslutt.

- Han ligger på linja, det var ikke offside, så der var vi heldige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.