RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Årets mest uheldige syklist?

Sist oppdatert:
- Jeg kjørte mesteparten av sesongen med smerter, sier den uheldige briten.

Alle som følger med på sykkel vet at det er en sport med mange skader.

Kragebeinsbrudd, håndleddsskader og hofteproblemer er bare noen av skadene som forekommer hvert år.

Det er selvfølgelig ikke alle ryttere som er like skadeutsatt som andre. Blant annet er det nærmest blitt en vane at Robert Gesink ødelegger Tour de France med en velt den første uken.

I år måtte også Andy Schleck stå over touren med skade, mens Fabian Cancellara ikke fikk utfordret Tom Boonen i vårklassikerne.

Ekstremt uheldig
Én av de som var mest uheldige denne sesongen, heter Steven Cummings. Briten som sykler for BMC, fikk spolert store deler av sesongen grunnet velt.

- Jeg mener jeg har hatt ekstremt mye uflaks, og kjørte mesteparten av sesongen med smerter, sier Cummings til VeloUK.

- Jeg tror det er rimelig å si at min sesong kunne vært bedre! Jeg er heldig som har hatt en så bra gruppe mennesker rundt meg, som har hjulpet meg gjennom det.

31-åringen hadde fire velt som resulterte i skader denne sesongen.

- I Algarve brakk jeg bekkenet, og tilbrakte fem dager i sengen, 30 dager på rehabiliteringssenter (først i basseng, så på treningssenter), og så ti dager på sykkelen.

Briten kjempet seg tilbake, og var tilbake i konkurranse i Baskerland rundt. Da gikk det galt igjen.

- I Baskerland brakk jeg håndleddet, og kunne ikke sykle på en uke. Så måtte jeg sitte på rulle i tre uker.

Veltet i touren
Comebacket kom i Tour of California. Det gikk som «vanlig».

- Jeg veltet og måtte sy seks sting i kneet, og skadet håndleddet igjen. Det var ikke 100 prosent og da jeg falt på det, ble det overstrukket og jeg skadet noen leddbånd. Det betydde en ny uke uten sykling, før det var tilbake på rulla.

Neste ritt ble Sveits rundt, hvor Cummings kom seg gjennom uten velt. Så ventet Tour de France, et ritt briten kom seg gjennom. Men det var ikke uten smerter.

- Under touren krasjet jeg på den siste klatreetappen, og skadet halebeinet. Jeg hadde vondt fra nakken og ned til knærne. Jeg kunne ikke sitte uten smerter på en måned. Jeg mistet også mye hud på begge sider, og spiste i sengen i to dager etter velten.

- Jeg kunne så vidt røre meg og klarte ikke å sove skikkelig på en måned, og jeg kunne ikke trene skikkelig. Under Classica San Sebastian og vueltaen arbeidet jeg med en osteopat hver dag, og sakte ble smertene borte.

Lykkelig slutt
Sesongen så ut lenge ut til å bli en lang nedtur for briten. Men i Vuelta a España slo han til på den 13. etappen.

Han kom seg med i bruddet, og viste taktisk kløkt da han gikk solo inn til mål.

- Etappeseieren i vueltaen var det beste øyeblikket i min karriere, helt klart. Å gå gjennom all den driten og så endelig vinne, er vanskelig å beskrive med ord. Lettelse og glede, det var ekstremt emosjonelt.

Sesongen ble også avsluttet på best mulig måte, med etappeseier i Beijing rundt. Det ble med andre ord en lykkelig slutt på en svært tung sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere