RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets pokerspiller

Sist oppdatert:
I knalltøff konkurranse ble Åge Spets (32) lørdag kåret til årets pokerspiller i Norge.

ROCKEFELLER (Nettavisen): Poker-Norge feiret seg selv og sine beste menn på Rockefeller i Oslo lørdag. Fem spillere var nominert til Gullhånden, prisen som Vi Menn tildeler årets spiller i Norge. De to spillerne som fikk flest stemmer, Åge Spets og Jan-Olav Sjåvik, duellerte om tittelen.

Spets gikk seirende ut av toppmøtet.

- Dette er veldig moro! konstaterte 32-åringen, som er den eneste av de nominerte som ikke har poker som levebrød.

Blir i jobben
Selv om han nå kan kalle seg årets beste pokerspiller, har han ingen planer om å spille poker på heltid.

- Hadde jeg ikke fått den tilliten jeg har på jobben, så hadde jeg vurdert det veldig sterkt. Men i og med at jeg har fått den tilliten, og en god mulighet til å klatre videre i arbeidslivet, så velger jeg å holde på jobben og heller prøve å kombinere jobb og poker så mye som mulig, forteller eksiltrønderen.

Spets beseiret Jan-Olav Sjåvik i heads up-duellen om Gullhånden. Thor Hansen, Andreas Walnum og Bjørn-Erik Glenne var de tre øvrige nominerte - og alle fem hadde god grunn til å ankomme Rockefeller med forhåpninger om å bli årets spiller.

- Det var fem utrolig sterke kandidater. Det har vært et sinnssykt godt norsk år, sa Spets etter seieren.

WPT- og EPT-seirer
Det er ingen overdrivelse. Walnum ble den første nordmannen som vant en WPT-turnering da han gikk til topps i WPT Festa al Lago på Bellagio i oktober, mens Glenne ble den første nordmannen som vant en EPT-turnering da han gikk til topps i EPT Barcelona i september.

Sjåvik ble nummer tre i EM, nummer tre i Master Classics i Amsterdam, spilte seg fram til et finalebord i WSOP og vant en sideturnering i WPT i desember 2005. Thor Hansen spilte seg til finalebord i tre forskjellige pokerdisipliner under WSOP, og gjorde seg bemerket i en rekke andre turneringer også, mens Spets vant Betsson-cruiset og ble nummer fire i en $1.500-turnering med om lag 3.000 deltakere i forrige World Series of Poker.

Spets har kontrakt med Ladbrokes CardPlayers fram til sommeren, og som årets pokerspiller bør han stille sterkt neste gang det blir snakk om forhandlinger. Hvis han selv ønsker det.

- Jeg har merket at det siste året har vært tøft. Jeg har ikke hatt noe ferie. Jeg vet ikke hvor lenge jeg vil bli sponset. Jeg vil bli sponset neste år, men kanskje ikke året etter. Da vil jeg kanskje ta et friår.

Prestisjeturnering
Det var ikke bare Gullhånden som ble delt ut på Rockefeller lørdag. Tre turneringer ble spilt i løpet av kvelden, og den mest prestisjetunge var det Askild Hansen som vant.

16 av Norges beste spillere konkurrerte mot hverandre og 16 internettkvalifiserte spillere i en heads up-turnering. Det vil si at man spilte én mot én. Nivået på turneringen var meget høyt. Torstein Iversen, Johnny Lodden og Henning Granstad var noen av deltakerne, og også de fem nominerte til Gullhånden deltok.

Askild Hansen beseiret blant annet Sverre Krogh Sundbø, Bjørn-Erik Glenne og Thor Hansen på veien til finalen.

- Hvis du samler eliten i Norge til en pokerturnering, så finner du ikke en hardere turnering i hele verden. Det er en ære for meg å få spille med disse spillerne. Det var en deilig seier, og en fortjent seier, sa en tydelig stolt Askild Hansen til Nettavisen.

Vant EPT-tur
Vi Menn arrangerte også en egen turnering for kvinner, som ble vunnet av Torunn Smestad fra Norsk Pokermagasin. Hun slo Siv Veikseth i finalen. Den gladeste mannen på Rockefeller lørdag - hvis vi ser bort fra Åge Spets - var nok Stein Erik Ulekleiv, som vant en gratisturnering hvor førstepremien var en plass i EPT København.

Det ble også delt ut en hederspris til Frode Fagerli som takk for hans innsats for norsk poker, mens Bjørn-André Kildalen vant i kategorien årets pokerbilde for sitt bilde av Phil Ivey og Johnny Lodden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere