RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS / Yuriko Nakao

Årets sjuende for Nadal

Sist oppdatert:
Verdenseneren Rafael Nadal fortsetter seiersmarsjen.

Med søndagens finaleseier over franske Gaël Monfils i Tokyo tok spanjolen sin sjuende ATP-tittel for året. Totalt er 24-åringen oppe i 43 turneringsseirer blant de ypperste av verdens mannlige tennisspillere.

Med settsifrene 6-1 og 7-5 levnet Nadal ingen tvil om hvor turneringsseieren ville havne, og forbedret samtidig finalestatistikken ytterligere. Tennisesset fra Mallorca har vunnet sju av de åtte finalene han har spilt seg til i 2010.

- Alle turneringer er viktige, og det er hyggelig å vinne enda en stor tittel som denne. Jeg har vunnet mye i år, men jeg må understreke at det er vanskelig og at du må legge ned mye hardt arbeid, sa Nadal ifølge atptour.com.

Etter tre turneringsseirer på favorittunderlaget grus i vår, ble Nadal den sjuende mannen i historien som har vunnet alle Grand Slam-turneringene på ATP-touren. Det greide han da han tok sin første US Open-tittel i september, etter å ha gått til topps både i French Open og Wimbledon tidligere på året.

Seieren i Tokyo ga verdenseneren 500 ny poeng på verdensrankingen der han allerede har nesten 5000 poengs forsprang på nummer to, serbiske Novak Djokovic.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere