RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets spiller avsluttet med tap

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
STAVANGER STADION (TV 2 Nettavisen): Martin Andresen er den spilleren i årets Tippeliga som har sanket flest poeng på TV 2 Nettavisens spillerbørs. I dagens kamp mot Viking holdt det likevel ikke til seier.

- Dette ble en kamp hvor ballen ikke triller vår vei. Sølvmedaljene var innenfor rekkevidde og vi var innstilt på å i alle fall gjøre vår del av jobben, forklarer Martin Andresen.

Kampfakta Viking - Stabæk

Stabæk var allerede før siste serieomgang sikret bronse i årets Tippeliga. For at metallet skulle bli hakket edlere måtte Stabæk vinne mot Viking, samtidig som Bodø Glimt måtte tape for Odd Grenland.

– Viking er et godt hjemmelag, men det er klart at vi skulle likt å avslutte sesongen bedre enn dette. Vi øynet muligheten da Vikings Peter Kopteff ble utvist og vi klarer å redusere til 2-1, men da Viking scorer ytterligere et mål like før pause går mye av lufta ut av oss, mener årets poengplukker på spillerbørsen.

TV 2 Nettavisens spillerbørs

Ampert

I dag var det nemlig Viking som bestemte, på en litt vanskelig grasmatte. Selv ikke når Viking ble redusert til ti spillere klarte Stabæks normalt så solide midtbane å ta over styringen. I stedet ble det en amper kamp hvor dommer Terje Hauge og spesielt stabækspiller Inge Andre Olsen fikk føle publikums vrede.

Olsen fikk pipekonsert etter at han gikk lett i bakken da Peter Kopteff langet ut armen etter han. Hauge dro opp det røde kortet og sendte finnen i dusjen.

– Kopteff og jeg gikk inn i en hard duell og han slo meg i nakken. Det er et helt klart rødt kort. Vi spiller med en mann mer i over en time uten å utnytte det. Vi spilte akkurat slik Viking vil, mener Olsen.

Stabæktrener Gaute Larsen er enig i at kampen var svak. Et plaster på såret kan være at Bodø/Glimt uansett gjorde jobben i Skien.

– Denne kampen må vi bare glemme. Det vi til gjengjeld vil huske er årets fantastiske sesong. Jeg vil rose alle i Stabæk, fra bunn til topp, for den innsatsen de har lagt ned i år. Siden 1997 har vi aldri blitt dårligere enn nummer fem. I fremtiden vil vi ikke bli dårligere enn tre, smiler stabæktreneren.

At Bodø/Glimt tok andreplassen synes han er helt greit.

– Vi forsøkte å følge Glimt, men de har vist at de er veldig gode under press. De vant jo blant annet her i Stavanger. Jeg gratulerer dem med sølvet og gleder meg til å begynne jobben frem mot neste sesong, avslutter Larsen.

Tomålsscorer ut?

Trass en skuffende sesong var stemningen i Vikings garderobe god etter kampen.

– Dette var viktig for oss. Det er stor forskjell på åttende og femte plass. Før kampen i dag snakket vi om verdighet, glød og moral. Jeg ville at guttene skulle ha tenning foran hjemmepublikumet selv om vi verken kunne rykke ned eller ta medalje. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi klarte å gi publikum valuta for pengene, forklarer vikingtrener Kjell Inge Olsen.

Han var også meget godt fornøyd med tomålsscorer Hannes Sigurdsson. En spiss som har ytret ønske om å forlate Viking.

– Hannes har et år igjen av kontrakten med oss og vi forholder oss til det. Han er en ung spiller som kanskje ikke har fått vist sitt fulle potensiale dette året. Både Hannes og Viking vil komme sterkere igjen neste år, lover Kjell Inge Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere