*Nettavisen* Sport.

Argentinas nye fotballgud

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JACQUES DEMARTHON

ATEN (TV 2 Nettavisen): Argentina gjør sitt for å fjerne B-stempelet fotballen sliter med i OL. Anført av supertalentet Carlos Tevez lekte stjernene med Italia i semien.

24.08.04 22:45

ARGENTINA - ITALIA 3-0: Fotballturneringen i OL har aldri hatt i nærheten av den samme status som VM, EM eller Copa America. Årsaken er selvsagt at FIFA og IOC ikke er på talefot, og at de største stjernene ikke deltar i OL.

Stjernespekket
Men når man studerer det argentinske OL-mannskapet, lyser stornavnene mot en. Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Heinze (Manchester United), Killy Gonzales (Inter), og Javier Saviola (Barcelona) er alle på plass i Aten.

Det er også Carlos Tevez. 20-åringen er det nye stjerneskuddet i argentinsk fotball. Han takket nei til en lukrativ kontrakt i Bayern München for å fortsette Boca Juniors hjemme i Buenos Aires.

- Det er en fantastisk følelse å spille for Boca Juniors, både for meg og familien min, som alle er Boca-fans. Jeg har alltid drømt å spille på topp for Boca, sa han til Four Four Two i mars i fjor.

Fuerza Boca
På tribunenen i kveldens oppgjør på Karaiskaki stadion vaiet det Boca-flagg med Fuerza Diego. Nå har den fanatiske Maradona-menigheten fått en ny helt.

Carlos Tevez har scoret syv mål så langt i OL-turneringen. Tirsdag puttet han det første målet da søramerikanerne lekte seg til OL-finalen på bekostning av Italia.

Satser på OL
Argentina kan se tilbake på to VM-gull og har vært en stornasjon i internasjonal fotball i flere tiår, men i OL har de aldri fått det til.

Landet har aldri vunnet de olympiske leker. Faktisk må en helt tilbake til 1928 for å finne sist et sør-amerikansk lag vant OL. Den gangen vant Uruguay over nettopp Argentina i finalen. Uruguay er foreløpig det eneste landet fra Sør-Amerika som har gått til topps.

En stund hadde OL lav status i Sør-Amerika, men det siste tiåret har dette endret seg. I år ligger alt til rette for argentinsk jubel. I semifinalen var det et på papiret sterkt Italia som fikk gjennomgå.

Lekte med Italia
Hele 3-0 vant Argentina over et italiensk lag som i juni ble europamestere for U21-lag. I tillegg var de forsterket med Andrea Pirlo, Ivan Pelizzoli og Mattea Ferrari.

Argentina var rett og slett overlegne. Først banket Carlos Tevez en volley i nettet på et vis bare en sør-amerikaner kan gjøre det.

- De var definitivt mye bedre enn oss, innrømmet Italias trener Claudio Gentile på pressekonferansen etter kampen.

I andre omgang knuste Luis Gonzalez Italias siste håp om OL-finale.

Mens Mariano Gonzalez løp rett fra innbytterbenken og inn i Italias straffefelt og satte 3-0 i nettet seks minutter før slutt.

Argentina har fantastiske 16-0 i målforskjell på sine fem kamper i Aten. Det er vanskelig å se at noen kan hindre dem gullet denne gang.

- De så kanskje enkelt ut for de som så på, men vi føler at ingen kamper er lette. Entusiasmen vår kommer av det faktum at vi ikke har vunnet noe ennå, sa Argentinas trener Marcelo Bielsa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.