RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Argentinas nye helt

Sist oppdatert:
Argentina har fått en ny legende. Og han spiller ikke fotball.

Angel Cabrera gikk til topps i helgens US Open i golf, etter at han holdt unna for både Tiger Woods og Jim Furyk inn mot slutten av den prestisjetunge turneringen. Argentineren var ett slag foran den amerikanske duoen.

Dermed har de sportsglade argentinerne fått en ny helt. Det er nemlig 40 år siden en argentiner sist gikk til topps i en majorturnering. I 1967 vant Roberto De Vicenzo British Open etter å ha slått selveste Jack Nicklaus på målstreken.

Ga opp skolen
Cabrera avsluttet turneringen med en 69-runde, en under par, og han var fem over totalt.

Men veien fram til toppen av verdensgolfen har ikke vært enkel for Cabrera. 37-åringen fullførte ikke engang grunnskolen. Da han var 11 år, måtte han gi opp skolen og arbeide som caddie på heltid for å bidra til å fø familien.

Caddiene fikk lov til å spille på mandager på Cordoba Country Club, og Cabrera lærte seg spillet raskt. Han bodde like i nærheten av Eduardo Romero, en annen glimrende argentinsk golfspiller, som ble hans nære støttespiller og venn opp igjennom årene.

Cabrera ble proff i en alder av 20 år, og etter tre mislykkede forsøk på å kvalifisere seg inn til Europatouren, ble Romero hans sponsor.

Nå har Cabrera tre seirer på Europatouren og altså US Open på merittlisten.

Press fra Tiger og Furyk
- Jeg så på alle majorturneringene på TV da jeg var unggutt, og jeg hadde aldri trodd jeg ville være her i et slikt øyeblikk. Det er veldig vanskelig å beskrive, sier han, ifølge pgatour.com.

Cabrera snakker med pressen ved hjelp av en tolk, selv om han forstår en god del engelsk. Men han føler at han ikke snakker godt nok til å snakke for seg selv.

Cabrera kom til den famøse Oakmont-banen med seks topp-ti-plasseringer i majorsammenheng. Etter en sisterunde der han ledet med tre slag et godt stykke ut på back nine, men der han så spillere som Jim Furyk og Tiger Woods komme nærmere og nærmere, ble det en nervøs halvtime for Cabrera i klubbhuset mens verdenseneren og -treeren gjorde seg ferdig med sine runder.

- Angel spilte en fantastisk runde golf. Han kom opp med noen glimrende slag, og det er det du må gjøre. Han satte press på Jim og meg, og vi havnet ett slag bak, oppsummerte Tiger Woods.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere