Gå til sidens hovedinnhold

Argentinsk oppvisning

Med målkalas mot Serbia og Montenegro og nederlandsk seier over Elfenbenskysten er Argentina og Nederland sikret VM-avansement.

ARGENTINA – SERBIA OG MONTENEGRO 6-0: Matchen var i realiteten over da innbytter Esteban Cambiasso la på til 2-0 etter en halvtime.

Og mye verre skulle det bli for østeuropeerne, som bare slapp inn ett mål i VM-kvaliken og spilte 13 på rad uten tap før VM-nederlaget for Nederland i forrige match.

Maxi Rodriguez åpnet festen for Argentina etter bare seks minutter, og puttet også rett før hvilen.

I andre omgang kom det tre til fra Hernan Crespo, Carlos Tevez og Lionel Messi. Men matchen vil huskes best for 2-0-målet, som kom på det 24. trekket og etter en vakker flikk fra Hernan Crespo.

Scoringen var kanskje mesterskapets mest spektakulære så langt.

- Det er det fineste målet jeg har sett noen gang, sier TV 2-kommentator Frode Olsen.

Og får støtte fra studioekspert Bengt Eriksen:

- Strålende! Jeg har ikke sett noe lignende siden superrekken til Sovjet i ishockey.

Med seier tok verdensmesteren fra 1986 et solid steg mot åttedelsfinale. Og senere fredag vant også Nederland sin andre puljematch, og dermed møtes de to VM-finalistene fra 1978 til kamp om førsteplassen i gruppen.

- Argentina har gode spisser, Riquelme gjør en fantastisk jobb og de har et hardtarbeidende forsvar. Men jeg tror ikke vi så verdensmesteren i dag, sier tidligere Rosenborg-sjef Trond Sollied.

Se tabellen og kampoppsettet i VM-gruppe C.

HTML EMBED
Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken