RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP PHOTO GERARD JULIEN

«Århundrets svømmer»

Sist oppdatert:
Ian Thorpe er århundrets svømmer. Det mener i alle fall australske medier etter den overbevisende seieren på 200 meter fri i Aten mandag.

"Århundrets svømmer måtte til for å vinne århundrets konkurranse", slo avisen Australian ifølge AFP fast på førstesiden sin.

Sydney Daily Telegraph slo fast at seieren i Aten mandag var en svært søt revansj for det bitre nederlaget Thorpe fikk mot Pieter van den Hoogenband på hjemmebane i Sydney for snart fire år siden.

Men det var ikke bare nederlenderen som fikk unngjelde i svømmebassenget i Aten mandag. Også amerikaneren Michael Phelps fikk sin drøm om sju OL-gull lagt i grus.

Sydney Morning Herald understreket i sin reportasje fra tidenes svømmeduell at Thorpe hadde vist seg sterkest.

«Det betyr ikke noe om Phelps vinner mange OL-gull, for han tapte den eneste mann mot mann-duellen mellom dem. Ian Thorpe har vist seg å være verdens beste svømmer», slo Sydney-avisen fast.

Etter seieren mandag står Ian Thorpe med fem gullmedaljer totalt. Det betyr at ingen australiere har vunnet flere OL-gull enn det 21 år gamle svømmeesset. Totalt har han vunnet sju olympiske medaljer, det er en medalje fra å tangere den olympiske medaljerekorden til veteranene Dawn Fraser og Susie O’Neill. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere