Gjennom vakthavende prest Odd Eidner formidler familien følgende uttalelse til Avisa Nordland:

- Det er med stor sorg vi fikk vite at Arild valgte å forlate oss i dag tidlig. Vi sitter igjen med mye kjærlighet og mange gode minner etter Arild.

Se Arild Berg vise frem sine kunster med tennisball:

Tidligere Glimt-kaptein: - Unik

Arild Berg, sønn av Harald «Dutte» Berg og bror til Ørjan og Runar Berg, ble av mange regnet som den mest talentfulle fotballspilleren i søskenflokken.

Ola Haldorsen var på kaptein på Bodø/Glimt da Arild ble tatt opp i a-stallen som junior. Haldorsen minnes et eksepsjonelt talent.

- Han var et fantastisk talent, uten tvil. Han hadde kanskje det største talentet av brødrene, men dessverre ble han jo rammet av plager og fikk ikke noen videre karriere på grunn av det. Det var veldig synd. Han var helt unik da han slo gjennom, sier Haldorsen til Nettavisen.

Bildespesial: Arild Bergs liv i bilder (krever abonnement)

Haldorsen er klar på at Arild ville nådd minst like langt som brødrene Runar og Ørjan dersom han hadde hatt helsa med seg.

- Det tror jeg samtlige som opplevde han den gangen kan være enige om. Det var ekstremt, det han kom inn med som en ung junior. Han var helt eksepsjonell. Det er veldig trasig, det som har skjedd.

- Han var en fantastisk fyr. Positiv, hyggelig og en bidragsyter inn mot andre ungdommer. Det er vondt for alle å høre det som har skjedd, sier Haldorsen.

Vraket RBK

I 1996 var en 21 år gammel Arild Berg ønsket av nær samtlige toppklubber i Norge, inkludert Rosenborg, men bestemte seg i stedet for å ta et friår.

Berg ønsket å bruke tiden sin på snowboard, tennis og fallskjermhopping i stedet for fotball.

- Jeg rørte ikke fotballen det året. Men jeg drev sikkert med 15 andre idretter. Da året var gått, hadde jeg igjen lyst å spille fotball. Jeg var lei av å tape i tennis annenhver dag. Jeg ville vinne noe igjen, fortalte Berg i et intervju med Bodø Nu i 2014.

Nils Arne Eggen og Rosenborg lå fremdeles langflate etter stortalentet da året var passert, men Berg valgte i stedet å spille for Gevir Bodø.

Etter et år i Gevir, returnerte Berg til Bodø/Glimt, men karrieren ble sterkt hemmet av sykdom og utmattelse.

Slet med sykdom

Han deltok på treninger og kamper for Bodø/Glimt, men orket stort sett ikke annet enn å sove når han ikke var på fotballbanen.

I intervjuet med Bodø Nu anslo Berg at han hadde vært innom 100 behandlere i en rekke land, i håp om å bli kurert for utmattelsessykdommen. Hjelpen fant han imidlertid bare noen steinkast unna, hos en turnuslege i Bodø.

Etter 12 år med utmattelse og sykdom følte Berg seg bedre igjen.

Han fjernet først alle spor etter fotball, ettersom han følte det var den som hadde utløst sykdommen, men de senere årene kunne han også nyte sporten han en gang var blant Norges største talenter i.

Gleden han hadde med fotball som barn var han imidlertid klar på at han ikke ville få tilbake, da han snakked med Bodø Nu i 2014.

- Folk spør meg ofte om det der. Om jeg sørger over at jeg ikke fikk fullbyrdet meg selv som fotballspiller. Men greia med fotball, det handler like mye om da du var en liten gutt, du fikk være ute litt lenger på kvelden, du kom hjem med grønske på shortsen og la deg omtrent med fotballskoene på.

- Du skal vinne bra mange cupfinaler for å trumfe den gleden du følte ved fotball som syvåring …