Gå til sidens hovedinnhold

Ærlig talt, Henrik Bjørnstad!

Vi griller Norges golfess på Tour de France-grillen.

- I hvilken grad følger du sykkelsporten, og når begynte du å følge den?

- Jeg følger stort sett det som er av sykling. De viser ikke all verden på TV her i USA, så det blir å følge med på internett. Jeg har fulgt Tour de France i mange år, men nå følger jeg med på alt:)

- Bruker du sykkelen som alternativ trening? Hvor mye? Fordeler og ulemper ved å bruke den i din idrett?

- Når jeg er hjemme blir det stort sett 30-40 mil i uka og, når jeg er ute og spiller turnering sitter jeg på spinningsykkelen en time, tre ganger i uka. Jeg prøvde å løpe litt tidligere, men slet med senebetennelse i leggene. Sykling er veldig skånsomt for kroppen og en fantastisk måte å komme seg ut i naturen på.

- Fortell om ditt beste Tour de France-minne!

- Det er en del å velge mellom, men det var spesielt å se når Thor gikk alene over Pyreneene i fjor, det var stort. Da Kurt vant og kommentatorene gikk bananas i boksen var også en opplevelse:) I 2003 når Armstrong velter og Ullrich venter på han er også høyt oppe.

- Hvem holder du som favoritt til å vinne Tour de France i 2010? Hvorfor?

- Jeg har vanskelig å se andre enn Contador vinne. Det var jo mye snakk om at Astana var sterkt svekket etter at Armstrong stakk av med stort sett hele mannskapet, men jeg synes de har virket sterke i år. Vinokourov er jo veldig sterk og en rutinert mann å ha med seg for Contador. De ma nok jobbe litt med lagtempoen, for den var ikke alt for imponerende i Giroen. (Da er det godt for Contador at det ikke er noen lagtempo, journ.anm.) Men Contador er rå på tempo og best i fjellet, så jeg tror han vinner greit.

(Intervjuet fortsetter under bildet)

- Hvilke forventninger har du til de norske rytterne?

- Jeg synes det skal bli veldig spennende å se hva Edvald kan få til. Han blir vel kjørende for Wiggins mesteparten av tida, men hvis han får litt frie tøyler etter hvert, så hadde det vært moro med en seier. Thor blir jo alltid å regne med som en kandidat til den grønne trøya og han virker på god vei tilbake etter velten for en tid siden. Cavendish har ikke vært like heftig i år som i fjor, så jeg håper Thor drar det i land i år igjen. Det hadde vært moro om Kurt kunne tatt en etappeseier igjen. Han jobber og sliter for andre ryttere stort sett hele tida, så han fortjener en seier mer enn de fleste (Bjørnstad svarte før Team Sky tok ut sitt lag, journ. anm.).

- Hvem er din favorittrytter i feltet?

- Jeg har Tom Boonen som favoritt under klassikerne og Alberto Contador i fjellet. Jeg liker stilen til begge to og er spesielt fascinert av Contador i fjellet.

- Har du en annen sykkelrelatert historie du vil fortelle?

- Sykling har vært i familien under hele min oppvekst, pappa syklet mye og vi var mye følgebil der. Vi dro ofte på bilferie til Frankrike og jeg husker vi så Bernard Hinault på Champs-Élysées, det var stort! Pappa ropte «Allez-Allez» i kjent stil, det er et bra sykkelminne:)

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken