PYEONGCHANG (Nettavisen): Der Lars Berger ferdes, er det alltid engasjement å spore. – Hvorfor legger du ikke børsa på hylla og satser på spesiallangrenn, Lars?

Det er det alle har spurt ham om. Alt de har møtt er et bredt hakeparti og et stort glis. Lars Berger er vennligheten selv og han er sta. Heldigvis.

Før sesongen ble han satt ned på rekruttlandslaget. Egil Gjelland og Raphäel Poirée fikk ansvaret med å stable skiskytter Lars Berger (189 centimeter) på beina igjen.

Skuffet og stakk
De første tegnene i positiv retning kom allerede i sommer. Skuddsalvene på standplass satt bedre, og kapasiteten i løypa har det aldri vært noe tvil om.

Under sesongåpningen på Beitostølen bommet Berger på fire av fem skudd på stående. Sprintøvelsen ble selvsagt spolert der og da.

- Skuffende! Er i det en god oppsummering? svarte den store mannen og gikk med bestemte skritt i en helt annen retning enn presseområdet.

Underet i Rupholding
Dagen etter hva han i fokus igjen. Han dominerte fellesstarten, men bommet tre ganger da rennet skulle avgjøres. Vinterlig råskap førte han mot alle odds opp på det tredje trinnet av pallen.

I Rupholding skjedde det et under: Berger plaffet ned ti blinker av ti mulige. 37,9 sekunder lød seiersmarginen. Det var lesjingens første fulle hus i verdenscupen og hans fjerde seier i verdenscupen totalt.

Dog den første siden 2003/04-sesongen. – Sorry, Lars! skrev Nettavisens sportssjef Anders Skjerdingstad i kommentaren sin.

Les kommentaren her: - Sorry, Lars!

Så kom et forbehold: «Én ting er å vinne en gang. Noe annet er å gjenskape en god prestasjon».

Sprintet til VM-sølv
Dermed sov sportssjefen godt, inntil Berger slo til igjen.

Under den fantastiske sprinten i Pyeongchang, ble 29-åringen nærmest hevet ut i VM-løypene.

- Du skal gå løp i dag! sa sjefen.

- Kødder du? svarte Lars.

Han ble nest best av de Norge. Slettes ikke ille på en dag da nordmennene plasserte seg på de fire første plassene i konkurransen.

«Mobbeofferets fortjente hevn» skrev Skjerdingstad. Og la seg flatere enn flatlus på sydenferie i kommentarseksjonen.

Les kommentaren her: Mobbeofferets fortjente hevn

I fortsettelsen har det blitt en sterk 5. plass på jaktstarten, en skuffende 34. plass på 20 kilometeren og 4. plass på mixed-stafetten.

Hva synes Lars Berger selv? Er han i ferd med å forlate rollen som mobbeoffer i medias søkelys?

Velkommen til denne ukas utgave av «Ærlig talt-spalten»:

- Føler du at du nå er i fred med å bevise at også er en eminent skiskytter?

- På en god dag henger jeg bra med. Det er kjempeartig å få det til, spesielt her i VM.

- Du har sagt tidligere her at det også har gått opp og ned denne sesongen, men at oppturene har vært veldig store. Hva legger du i det?

- Jeg har fått til ting jeg ikke har fått til noen gang tidligere. Det gjør at det er veldig motiverende å fortsette med det her.

- Har du noen gang følt deg som et mobbeoffer i løpet av karrieren?

- Ja, men jeg har vel lagt litt opp til det selv også. Jeg får vel som fortjent, men det er artig at noen er litt i tvil akkurat nå.

Innspill til Nettavisen i Sør-Korea? Send ditt tips her!

- Hvorfor har du ikke gitt opp selv?

- Jeg har hele tiden hatt troen på at jeg skal få til dette her. En vakker dag. Nå har jeg fått sjansen i VM. Jeg har fått til et veldig bra løp her nede og et halvbra. Nå er det bare å se fremover.

- Hva er det som er så gøy med kombinasjonen skyting og langrenn?

- Det er spenning hele veien. Både fordi at man går selv og fordi man må jobbe, spille på lag og utfordre seg selv hele veien. Når det går bra er skiskyting det beste i verden. Når det går dårlig er det kjempekjedelig. Det er opp- og nedturen etter hverandre. Man lærer mye om deg selv.

- Hvor sulten er du på et individuelt VM-gull i skiskyting?

- Det er noe jeg ikke har klart tidligere. Jeg har veldig lyst til å klare det. Hvem har ikke det?

- Er det innen rekkevidde?

- Jeg håper å holde på det her i noen år til, men jeg trenger nok litt tid. Det tok noen år før jeg klarte å skyte null, så jeg håper å få det til i VM en gang også.

- Når du er på ditt beste i sporet, trenger du kanskje ikke å skyte null engang?

- Denne gangen er jeg i knallform. Høydeoppholdet i forkant har vært veldig vellykket. Jeg er ikke så usikker på min egen form.

- Hvordan er det å gå når ting glir som nå?

- Løypa er så hard her nede. Man kjenner karamellene man får. Man må prøve å gå så lurt som mulig og spare på kreftene hele veien.

- Har du noe å si til sportssjef Skjerdingstad som nå legger seg flat og hyller deg også som skiskytter?

- Ja. Jeg må bare hilse til ham og si: Det var hyggelig at du selv synes du tok feil!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).