Gå til sidens hovedinnhold

- Armene mine døde

Likevel var ingen i nærheten av å stoppe Eirik Brandsdal.

Eirik Brandsdal sørget for en helnorsk aften i Stockholm da han parkerte konkurrentene fullstendig i sprintfinalen onsdag.

Nordmannen viste enorm styrke på oppløpet og ingen av konkurrentene var i nærheten av å true hans førsteplass.

Teodor Petersson, som knep andreplassen, sikret seg sammenlagtseieren i sprintverdenscupen. Ola Vigen Hattestad ble nummer tre i onsdagens renn.

- Armene døde
Brandsdal innrømmer at han trodde han ville få enda tøffere konkurranse av svenske Peterson på oppløpet.

- Det føles veldig bra. Jeg hadde selvtillit etter rennet i Drammen, og det var bare å gjøre det samme her. Jeg trodde Peterson ville komme, men jeg klarte å holde ham bak meg i den siste bakken, sier Brandsdal til NRK.

Sjekk hvordan det gikk i kvinnenes sprint

Brandsdal måtte legge om taktikken litt i finalen. Han merket nemlig kjøret etter å ha gått prolog, kvartfinale og semifinale tidligere på dagen.

- Armene mine døde i kvartfinalen. Jeg måtte gjøre forandringer fordi armene mine var så slitne. Jeg er veldig imponert over det Ola gjør også, han har vært god i hele dag, men han var sliten og jeg tok det i finalen, sier en fornøyd vinner.

Norsk mannefall i kvartfinalen
Vigen Hattestad og Brandsdal sendte allerede i semifinalen ut en advarsel om hva som ville komme da de parkerte Len Valjas og Alexey Poltaranin i spurten.

John Kristian Dahl var noen tideler for sent ute til å kunne sikre seg en plass i finalen og endte som nummer fire i sitt kvartfinaleheat.

Alle de norske gutta tok seg videre fra prologen, men flere fikk det tøft i kvartfinalene, og Sjur Røthe, Anders Gløersen, Pål Goldberg, Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Niklas Rønning røk alle ut i forsøket på å kvalifisere seg til semifinalene.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar