*Nettavisen* Sport.

Armensk MMA-fighter vekker avsky etter grovt regelbrudd

Rafael Abrahamyan nektet å slippe taket på sin tyrkiske motstander, som heldigvis kom fra kampen uten alvorlige skader.

09.10.19 18:48

Det var på på MMA-stevnet GFC 18 i Samara i Russland at de uhyggelig scenene utspilte seg forrige helg.

Den armenske proffdebutanten Rafael Abrahamyan endte opp på ryggen til sin tyrkiske motstander Akdyuman Batuhan i den første runden.

Abrahamyan festet et kvelertak på Batuhan, som ikke rakk å klappe ut og gi seg før han besvimte. Dommeren gikk inn for å bryte grepet, men armeneren nektet å slippe taket.

Les også: Rousimar Palhares utestengt på livstid av UFC

Nesten fire sekunder tok det før dommeren klarte å bryte grepet, og Abrahamyan til slutt ga seg.

Videoen fra stevnet viser at dommeren umiddelbart ruller Batuhan over på siden og forsøker å vekke ham. Tyrkeren kom fra hendelsen uten skader.

Tyrkisk avis: - Drapsforsøk

Reaksjonene fra MMA-miljøet på Twitter har vært fordømmende, og flere mener at Abrahamyan bør straffeforfølges og nektes muligheten til å konkurrere igjen.

Mange peker på det mildt sagt anstrengte forholdet mellom Armenia og Tyrkia, og hevder det er bakgrunnen for den stygge episoden.

«Armensk fighter prøvde å drepe tyrkeren Batuhan Akduman», skriver den tyrkiske avisen Sabah.

Grovt regelbrudd

Abrahamyans oppførsel må regnes som et grovt overtramp på punkt 23 i de offisielle MMA-reglene, som lyder slik:

«Usportslig oppførsel som kan utsette motstanderen for fare. Det forventes at alle utøvere som konkurrerer i MMA representerer sporten i på en positiv måte, med vekt på sportslighet og ydmykhet. Alle utøvere som ikke respekterer sportens regler eller forsøker å påføre unøvdendig skade på en motstander som enten har blitt tatt ut av konkurransen av dommeren eller har klappet ut, skal vurderes som usportslig».

Brasilianske Rousiamar Palhares ble i 2013 kastet ut av UFC på grunn av lignende regelbrudd. Palhares ble slått ut av Emil Meek i 2016, noe som førte til at nordmannen sikret seg kontrakt med UFC.

Etter at denne artikkelen ble publisert er Nettavisen blitt oppmerksom på et intervju med Batuhan Akudman i den tyrkiske avisen Gazete Duvar. Der hevder Akudman at det ikke var han som konkurrerte mot Abrahamyan, men at det var en annen person, som hadde stjålet identiteten hans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.