- Hadde vi noe annet valg enn å gjenoppta dopingen? Etter Festina-skandalen i 1998 hadde vi sluttet med forbudte stoffer og andre substanser.

Ordene tilhører tidligere Telekom-manager (senere T-Mobile) Rudy Pévenage.

Belgieren var Jan Ullrich' sjef gjennom store deler av hans periode som proffsyklist.

Selv om Ullrich vant Tour de France i 1997 huskes han nok like godt for sine tre andreplasser (2000-2001 og 2003) bak Lance Armstrong i det franske treukersrittet.

- Vi var ofre for US Postal
Pévenage hevder i et intervju med L'Equipe at laget syklet rent i noen år etter Festina-skandalen, men at det gikk tilbake til gamle synder på grunn av Lance Armstrong og US Postals dominans.

- Slik holdt vi på til 2001 (uten doping). Vi var overbevist om at de ikke andre drev på med doping heller. Men Armstrong og US Postal fikk oss til å lure. Vi så at ingen kunne hamle opp med dem. Armstrong hadde blitt et supermenneske.

- Hva annet kunne vi gjøre? La ham leke uten at noen var i stand til å ta ham. Vi prøvde å finne resepten, den samme resepten som Armstrong brukte. I dag kan vi alle si at vi var ofre for Armstrong og US Postal-manager Johan Bruyneel, forteller Pévenage.

Skandalecomeback
58-åringen trakk seg tilbake da Jan Ullrich ble involvert i dopingskandalen Operación Puerto før Tour de France i 2006. Ryktene fortalte at manageren var linken mellom nevnte Ullrich og den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes.

Senere har han vært manager i Rock Racing (2009). Den gang hadde laget blant andre Tyler Hamilton i stallen.

Som syklist vant Rudy Pévenage én etappe og den grønne poengtrøyen under Tour de France i 1980.

PS! Jan Ullrich vant gull under temporittet i Sydney-OL i 2000. Lance Armstrong stakk av bronsen, men kan komme til å miste den etter de siste dagers avsløringer. Det opplyser den internasjonale olympiske komiteen (IOK) fredag.