Travis Tygart, administrerende direktør for Det amerikanske antidopingbyrået (Usada), hevder Lance Armstrong har beviser på at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var delaktige i å dekke over amerikanerens dopingbruk.

Nå krever Usada at Armstrong kommer frem med denne informasjonen.

- Armstrong har fått oss til å tro han har bevis på UCIs delaktighet i saken. Selvfølgelig har vi fått informasjon som vil komme frem i prosessen, men jeg kan ikke kommentere det akkurat nå, sier Tygart ifølge AP.

Tidligere i år innrømmet tidligere president i UCI, Hein Verbruggen, at forbundet advarte syklister med suspekte blodverdier.

Armstrong har så langt ikke ønsket å vitne for amerikanske antidopingmyndigheter.

- Vi håper at Armstrong på et tidspunkt vil komme til oss og snakker sant. Jeg tror han kan komme med mye informasjon, sier Tygart

Torsdag snakket antidopingsjefen i USA til Frankrikes folkevalgte om hvordan de amerikanske antidopingmyndighetene jobbet fram dopingskandalen rundt Lance Armstrong og hans US Postal Team.

I denne saken har Tygart følt seg motarbeidet av UCI, som han mener ikke har bidratt med noen som helst i kampen mot doping.

- De nektet å sende oss testresultater, og de ville heller ikke gi oss opplysninger om tre tidligere lagkamerater av Armstrong.

- De har ikke gjort en verdens ting siden Armstrong-saken kom opp. Hvis dere kan finne en måte som gjør at UCI ikke har noe med kontrollene rundt Tour de France å gjøre, så vær så god, sa Tygart til Frankrikes folkevalgte.

McQuaid går for gjenvalg
UCI-president Pat McQuaid går for sitt annet gjenvalg etter å ha blitt nominert av sitt hjemlige sykkelforbund i Irland forrige uke.

McQuaid som har vært UCI-president siden 2005 har, sammen med sin forgjenger Hein Verbruggen, vært i søkelyset i forbindelse med Lance Armstrongs dopinginnrømmelser.

Både Tyler Hamilton og Floyd Landis, tidligere lagkompiser av Armstrong, hevder hardnakket at amerikaneren «skrøt» av en positiv EPO-test tatt i forbindelse med Tour de Suisse i 2001, som han fikk UCI til å dekke over.

McQuaid og UCI skal også ha mottatt en større pengesum. Men Armstrong og UCI har sagt at en innbetaling fra ham på 125.000 dollar ikke var ment for å dekke over positive dopingprøver. UCI har sin kongress i Firenze under verdensmesterskapet i september.