Det er mange som kan regnes som ofre i dopingsaken rundt Lance Armstrong.

Det kanskje største offeret er italiensk, og heter Filippo Simeoni.

Den nå 41 år gamle italieneren ble tatt for doping, og navnga Michele Ferrari som legen som hjalp han til å dope seg.

Han beskyldte aldri Lance Armstrong for doping, men likevel fikk han amerikaneren på nakken, og karrieren ble lagt i grus.

- Kan ikke rømme fra det som skjedde
Den mest berømte episoden var da han gikk i brudd under touren i 2004. Lance støtet seg opp til bruddet og nektet å slippe seg ned før italieneren slo følge.

Etter det syklet han i små lag til han la opp for et par år siden, men fikk med seg det italienske mesterskapet i 2008.

- Jeg kan ikke rømme fra det som skjedde. Det har gjort meg så mye vondt og vil fortsette å hjemsøke meg, sier Simeoni til Cyclingews.

Simeoni ble kun kontaktet nylig av USADA, for å vitne i saken rundt Armstrong. Han kunne bidra med informasjon om Ferrari og den nevnte Tour de France-episoden, hvor Armstrong angivelig truet Simenoi.

UCI brydde seg ikke
Simeoni, som i dag eier to barer, har ikke mye til overs for det internasjonale sykkelforbundet (UCI). De ga ham null støtte da han fortalte om hvordan han hadde dopet seg.

- Det var et viktig øyeblikk og folk tok det ikke seriøst nok. Hvis de hadde gjort det, så hadde kanskje ikke alt dette skjedd nå, reflekterer han.

- Jeg var den eneste som var ærlig om en doktor som dopet ryttere og som dopet meg. Jeg tilsto og ble utestengt. En gruppe av andre ryttere var ikke ærlige og ingenting skjedde med dem. De bare fortsatte som normalt. Og som om ikke det var ille nok, så forfulgte Armstrong meg og jeg fikk ingen støtte fra UCI. Folk skrev om det, og det ble litt storm, men det var ingen som virkelig forsto hvor seriøst det var: skremming av et vitne.

- Jeg gjorde aldri noe mot Armstrong
Det faktum at Simeoni aldri sladret på Armstrong, opprører italieneren.

- Det verste med det er at alt kom fra Armstrong. Jeg gjorde ingenting mot han. Jeg nevnte ikke navnet hans i retten. Alt jeg sa hvar det Ferrari gjorde med meg. Men siden Armstrong syntes jeg inkriminerte han med assosiasjon (til Ferrari), kommer han til Italia, går av flyet og sier til den første journalisten som gir han en mikrofon: Simeoni er en absolutt løgner.

Selv om Simeoni erkjenner at den siste ukes hendelser har lettet litt på børen han bærer, vil han alltid måtte leve med valget han tok, og urettferdigheten han opplevde.