RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Armstrong ikke overrasket over dopingavsløring

Foto: © Reuters Photographer / Reuters (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Praktisk talt alle løy og brøt reglene, sier amerikaneren.

Lance Armstrong lar seg ikke sjokkere over at 18 tour-ryttere fra 1998 testet positivt for EPO.

Onsdag la det franske senatet frem en rapport hvor blant andre Marco Pantani, Jan Ullrich og Erik Zabel ble avslørt for bruken av det forbudte preparatet.

- Jeg er ikke overrasket. Denne perioden var spesiell og uheldig for alle oss som drev i sykkelsporten. Praktisk talt alle brøt reglene og løy om det, sier Armstrong til cyclingnews.com.

Armstrong: - Vi må snakke sammen
Prøvene ble analysert i 2004 og avslørte også at Armstrong testet positivt for EPO i 1999. Texaneren er fratatt alle sine syv Tour de France-titler, men ingen liknende grep er foreløpig rettet mot Ullrich og den avdødde Pantani, som begge står bokført med tour-titler.

- Jeg lar andre finne ut av hvilken straff de skal få, men man bør vurdere hver enkel sak, sier Armstrong som nok en gang understreket behovet for en Sannhets- og forsoningsprosess i sykkelsportens oppgjør med fortiden.

- Hvis ikke vi klarer å snakke sammen eller bli enige om å trekke en linje i sanden kommer vi ikke videre, sier Armstrong videre.

Ifølge fersk pressemelding fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI) virker det imidlertid usannsynlig av de aktuelle synderne vil få noen straff. I likhet med flere andre antidopingbyrå har UCI hatt kjennskap til de foreliggende prøvene, samt at noen av dem inneholdt EPO.

Men fordi kvaliteten på prøvene ikke var godt nok, kunne de ikke brukes som beviser i en antidoping-prosess. Ifølge UCI «var det ikke mulig å bevise at rytterne hadde dopet seg, og derfor var det heller ikke riktig å offentliggjøre navnene deres».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere