Gå til sidens hovedinnhold

- Armstrong innrømmer doping

Den tidligere toppsyklisten skal ha fortalt sannheten til Oprah Winfrey.

AP siterer en anonym kilde som er kjent med innholdet i intervjuet, som skal sendes først torsdag, melder avisa USA Today.

Ifølge kilden sa Armstrong at han brukte stimulerende preparater for å vinne Tour de France.

Verken Armstrong eller Winfrey hadde mandag kveld bekreftet rapportene.

- Vi bekrefter ikke spesifikk detaljer om intervjuet nå, sier en talsmann for Winfreys TV-selskap OWN til Reuters.

– Godt forberedt
På Twitter skrev ikke Oprah selv annet enn at Armstrong kom godt forberedt til intervjuet.

Winfrey skal snakke om intervjuet på morgensendingen til CBS tirsdag.

Tidligere mandag ba Armstrong om unnskyldning til rundt 100 ansatte i kreftstiftelsen «Livestrong» som han selv var med å starte.

- Han hadde en privat samtale med staben som har gjort så mye viktig arbeid gjennom så mange år, sa «Livestrongs» talskvinne Katherine McLane.

Intervjuet med Oprah er det første intervju siden han ble fratatt sine sju titler i Tour de France på grunn av doping.

Tidligere leder for Verdens Antidopingbyrå (WADA), Dick Pound, er kritisk til at Armstrong snakker ut i et intervju med talkshowstjernen.

- Jeg ville ha foretrukket hvis han gjorde det på «Face The Nation» eller «Meet the Press» og fått noen tøffe spørsmål fra folk. Det han risikerer hvis det blir et «softball-resultat» er at det vil gjøre folk enda mer frastøtt, sier Pound til AFP.

Han tror Armstrong håper at en dopinginnrømmelse kan føre til at USAs antidopingbyrå (USADA) vil oppheve utestengelsen på livstid for amerikaneren.

Fortsette arbeidet
Armstrong skal ikke direkte ha erkjent doping da han ba de ansatte i «Livestrong» om unnskyldning. Men han oppfordret dem til å fortsette sitt arbeid for å hjelpe kreftrammede og deres familie. Lance Armstrong ble selv rammet av testikkelkreft tidlig i sykkelkarrieren. Da kreften var bekjempet, kom Armstrong tilbake og vant Tour de France sju ganger.

Etter en rapport fra USADA i fjor høst ble han fratatt titlene. I rapporten avslørte flere vitner systematisk dopingmisbruk i US Postal-laget, som Armstrong syklet for i flere år. Han var blant annet lagkamerat med Steffen Kjærgaard. Den daværende sportssjefen i Norges Cykleforbund innrømmet dopingmisbruk i fjor høst.

Ifølge amerikanske medier skal også Armstrong ha brukt det siste døgnet til å ringe gamle fiender for å beklage sin oppførsel gjennom en årrekke. (©NTB)

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken