RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jaime Reina/AFP

Armstrong kan miste Touren

Lance Armstrong og Alberto Contador kan begge vinne Tour de France, men nå trues Astana angivelig av akutt pengemangel.

Det har lenge versert rykter i den internasjonale sykkelpressen om at det er dårlig stelt på bankkontoen til det kasakhstanske laget. Nå hevdes det fra flere hold at situasjonen er i ferd med å bli meget vanskelig.

Mindre liv i spekulasjonene ble det ikke av at visepresidenten i Kasakhstans sykkelforbund, Nikolai Proskurin, nylig uttalte at Giro d’Italia kan bli Astana-lagets siste store løp, skriver danske Ekstrabladet.

Ifølge nettstedene radsport-news.com og sports.kz har flere av lagets sponsorer nå gitt beskjed om at de har store problemer med å oppfylle sine økonomiske forpliktelser.

Åpnet konto
Det siste skal ha ført til at Astana-ledelsen nylig måtte gjøre en henvendelse til Den internasjonale cykleunionen (UCI). Der skal man ha fått midlertidig tillatelse til å ta penger av en sperret konto innholdende penger samtlige lag må deponere hos UCI for å få lisens.

Jobben nå blir å finne midler til å fylle opp kontoen igjen – i løpet av kort tid.

Astana, som har sin forretningsmessige base i Sveits, styres av belgiske Johan Bruyneel. Sistnevnte har i en årrekke vært en av Lance Armstrongs aller viktigste støtespillere – og fungerte som teamsjef for amerikaneren både i US Postal og Discovery Channel.

Astana-talsmann Philippe Märtens bekrefter at rytterne ikke har fått de pengene de har krav på den siste tiden.

- Det er ikke til å legge skjul på at vi har noen økonomiske problemer, men det er helt klart at Astana kommer til å starte i Giro d'Italia som planlagt, sier han til nyhetsbyrået AP.

Armstrongs lag?
UCI-persident Par McQuaid bekrefter at forbundet følger med på det som foregår i Astana-laget, men foreløpig er det ikke vurdert sanksjoner mot laget.

Spørsmålet er hva som vil skje dersom pengemangelen tvinger Astana til å ta drastiske grep. Lance Armstrong røpet nylig at han ønsker seg et eget team foran neste sesong. Planene kan bli offentliggjort allerede etter Tour de France i juli.

Armstrong vil svært gjerne være både eier, sportsdirektør og aktiv syklist i sitt eget lag. Kanskje ser amerikaneren for seg dagens Astana-lag som et utgangspunkt for en slik satsing?

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere