*Nettavisen* Sport.

Armstrong mot seier

Georg Totschnig syklet først i mål, men Lance Armstrong styrket posisjonen om sammenlagtseieren. Hushovd og Arvesen kom i mål innenfor tidsgrensen.

16.07.05 17:49

Utviklingen i løpet.

Georg Totschnig syklet alene i mål i en av Tourens tøffeste etapper. Østerikeren ble liggende utslitt og gråtende av glede i målområdet, etter et imponerende sololøp.

Fjellandet Østerrike er ingen stor sykkelnasjon, og dagens seier er den første etappeseieren for en østteriker siden Max Bulla vant den 17. etappen i 1931.

Men i kampen om sammenlagtseieren har Lance Armstrong full kontroll på konkurrentene.

Armstrong mistet tidlig følge av hjelperytterne sine, og slo følge med Ivan Basso og Jan Ulrich, men helt mot slutten spurtet amerikaneren fra Basso mot mållinjen. Ulrich hadde falt av litt tidligere, og kom i mål 18 sekunder bak Armstrong.

Michael Rasmussen falt av, men beholder andreplassen sammenlagt. Dansken tok ti nye klatrepoeng, og leder soleklart i kampen om den prikkete trøya.

Dansken var misfornøyd med sin egen innsats.

- Etappen var lang, hard og varm. Men jeg er skuffet over innsatsen, sa Rasmussen til TV 2.

Jan Ulrich klatret fra 8. til 4. plass i sammendraget, og ligger drøyt minuttet bak Ivan Basso i sammendraget. Men Basso skulle gjerne hatt en større luke, ettersom Ulrich er en sterk temporytter, og det gjenstår en tempoetappe.

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen hadde ingen problemer med å holde seg innefor tidsfrsiten. Begge nordmennene kom i mål 38 minutter etter Georg Totschnig. Fristen var satt til 61 minutter.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Bakgrunn:

Den tøffe etappen har to innlagte spurter tidlig. Thor Hushovd drømmer om å kapre poeng i kampen om den grønne trøya der.

- Jeg regner med at det går et brudd, men hvis det er opp til meg vil jeg gjerne ha en spurt om de første poengene, sa Hushovd til TV 2 Nettavisen før start.

Han er optimistisk før etappen.

- Jeg føler meg sterk, og vet at jeg slår O'Grady i spurt, fortalte han.

Hushovd har ellers planen klar for dagen.

- Jeg må sitte rolig og spare krefter. Det blir viktig å bruke minst mulig krefter i fjellene, understreket den grønnkledte.

Kurt-Asle Arvesen har en helt annen oppgave på dagens etappe.

- Min oppgave er å kjøre for Ivan (Basso), Carlos (Sastre) og Bobby (Julich), slik at de kommer inn i den første av de to siste bakkene med fine bein, sa Arvesen før startskuddet gikk.

- Det blir tøft i starten, jeg må jobbe for å holde de tre bra posisjonert i feltet. I dag blir det en kamp mellom alle lagene for å holde kapteinene langt fremme, mente han.

Om etappen:

Pyreneene er neste utfordring. Den 220km lange etappen begynner flatt ut fra Middelhavsbyen Agde, som var en havneby bygget av de gamle grekere for 2500 år siden. Det er første gang Agde, med 20.300 innbyggere, er med på Tour'en, mens havnebyen Cap d'Agde fem kilometer unna var vertskap for en etappe i 1998, da Tom Steels vant.

Målgang er i skisportstedet Ax-3 Domaines, som ligger 1372 meter over havet og har 1450 innbyggere. Ax-3 Domaines har hatt besøk av Tour de France tre ganger tidligere. I 2001 vant Felix Cardenas fra Colombia, mens CSC's Carlos Sastre gikk til topps i 2003.

Johan Kaggestad:

Den 220 kilometer lange etappen begynner flatt og rolig fra Middelhavsbyen Agde. Den store utfordringen kommer etter 157 kilometer med klatringen opp til Port de Pailheres (etter 191 kilometer), med en høydeforskjell på 1607 meter. Etter denne kraftutfoldelsen, stuper rytterne ned i dalen, før førstekategoriklatringen opp til Ax3 Domaines (1372 meter over havet).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.