Danilo Di Luca er mannen som har fått internasjonal sykkelpresse til nok en gang å undersøke Lance Armstrong.

Italieneren kunngjorde mandag at vil sykle for Team Katusja i 2011. Helt greit ettersom 35-åringen har sonet ferdig dopingdommen han fikk etter Giro d`Italia-seieren i 2007.

- Jeg skal sykle gratis, la Di Luca til.

Les også: Di Luca sykler gratis

Det høres helt greit ut det og, men senere viste det seg at UCI har regler på dette, noe som har vært kjent lenge (, men kanskje ikke praktisert?). UCI har krav om minstelønn til alle syklister på Pro Team-nivå. Det finnes også slike krav lengre ned i systemet også, men de er naturlig nok lavere.

- Det er ikke mulig å være en del av et profesjonelt lag uten å få lønn, sier UCIs talsmann Enrico Carpani til VeloNation og legger til; - Sykling er en profesjonell sport, hvor vi de seneste årene har tatt tak i lagstrukturene og syklistenes rettigheter, av den årsåk kan ingen være med på lasset gratis.

- Overført til Livestrong
Da Lance Armstrong returnerte i 2009 syklet han også gratis, i hvert fall offisielt. Nå viser det seg at også Armstrong mottok lønn av Astana, slik Di Luca også ser ut til å må kreve av sitt Katusja-lag.

- Da Lance returnerte og syklet for Astana var hans intensjon å sykle gratis, men vi ble informert av UCI at alle må motta en minimumslønn, sier Mark Higgins til VeloNation og legger til; - Når lønnen ble utbetalt av Astana ble pengene raskt overført til hans organisasjon (Livestrong).

Dette til tross for at Armstrong i september 2008 fortalte følgende til Vanity Fair; - Jeg sykler gratis. Ingen lønn. Ingen bonus. Det er på huset. Noe han også bekreftet i forbindelse med Giro d`Italia i 2009.

Siste ord i denne saken er neppe sagt.

Bli med i procycling.nos Tour Down Under-konkurranse!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED