*Nettavisen* Sport.

Armstrong nekter å prate

Foto: George Burns (Reuters/Scanpix)

Juksemakeren vil ikke snakke med de som avslørte han.

26.01.13 18:58

Etter intervjuet hos Oprah Winfrey sa det internasjonale sykkelforbundet at amerikaneren var velkommen til å fortelle mer om fortiden sin.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) ønsker også å prate med Armstrong. De er interessert i detaljene rundt dopingbruken hans.

Det er ikke like lett for juksemakeren.

- Det er umulig for han å samarbeide med USADA, forteller Armstrongs advokat, Tim Herman, skriver USA Today.

Deadline
USADA har sagt at Armstrong må bestemme seg innen sjette februar om han vil samarbeide og prate til dem. Nå forteller Herman at fristen er for kort, men at amerikaneren likevel vil hjelpe sykkelsporten med kunnskap om dopingbruken.

- Han vil gjøre alt for å være med på å renske sykkelsporten for doping. Men USADA har ingen rett til å etterforske og gi straffer til andre syklister. Derfor vil Armstrong samarbeide med UCI og det internasjonale antidopingbyrået, ikke det amerikanske, forklarer advokaten.

Én av én million
Armstrong og lederen for USADA, Travis Tygart, kommer ikke godt overens. Tygart har blitt intervjuet av «60 Minutes». Programmet skal sendes på søndag, men smakebiter har blitt lagt ut. Der beskylder han texaneren for å lyve i intervjuet hos Oprah.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tygart hevder, i likhet med Wiggins, at amerikaneren var dopet i comebacket i 2009 og 2010.

- Ser man på blodverdiene hans er sannsynligheten for at han ikke var dopet én av én million, forteller Tygart til "60 Minutes".

Les også: Wiggins mener Lance jukset i comebacket

Advokaten til Armstrong skriver i brevet til USADA at han er skuffet over dem.

- Etter intervjuet hos Oprah har det vært mye kritikk og mange angrep på Armstrong. Dette føyer seg inn i rekken, skriver han i brevet til det amerikanske antidopingbyrået.

Etter søndagens sending av intervjuet av Tygart hos "60 Minutes" spørs det om det ikke blir mer kritikk og flere angrep å forholde seg til for advokat Herman og apparatet rundt Armstrong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag