Gå til sidens hovedinnhold

- Armstrong-saken gjør meg gal

Nå ønsker verdenseneren strengere straffer.

Spanske Joaquin Rodriguez har vunnet World Touren to ganger de siste tre årene.

I år har Katjusja-rytteren vunnet Flèche Wallone og Lombardiet rundt, samt kommet på pallen i både Giro d’Italia og Vuelta a España.

De gode resultatene har dog blitt overskygget av USADAs knusende rapport over Lance Armstrong.

- Armstrong, Armstrong. Det gjør meg gal, sier Joaquin Rodriguez til nieuwsblad.be.

- Vi er de store taperne
Rapporten har kastet en mørk skygge over sporten, hvor flere og flere blir mistenkte for juks. Rodriguez hevder imidlertid at hans resultater kommer til å bli stående i evig tid.

- Jeg vet hvilken vei jeg har gått, sier Rodriguez.

- Jeg tror ikke jeg har vært innblandet i noen dopingsaker, og det vil jeg heller ikke bli. Jeg ønsker å gjøre denne sporten bedre. Jeg er veldig glad i sykkel.

33-åringen har vært med i sykkelsporten i en årrekke, og vet hva doping betyr for dagens utøvere.

- Sporten har en fortid. Det er også grunnen til at det er så mange antidopingregler. Vi, dagens ryttere, er de virkelige taperne. Vi taper sponsorer, penger, troverdighet og gleden fra folket.

Spanjolen er klar på at dagens straffer er for milde, og ønsker følgelig lengre utestengelser hvis man blir tatt.

- Utesteng dem på livstid. Doktorer, ryttere, alle som er involverte.

Rodriguez forteller også om det utelukkende negative synet fra media, og da spesielt fra medier som vanligvis ikke skriver om sykkel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I kontraktsforhandlinger
Per dags dato er Rodriguez i samtaler med Katjusja om å forlenge sin avtale med laget. I løpet av sine tre år i det russiske laget, har Rodriguez endelig tatt det siste steget inn i verdenseliten. Det er lite tvil om at samarbeidet har vært suksessfullt, i alle fall resultatmessig.

Men det har flere ganger vært spekulasjoner om at spanjolen har mistrivdes, og da spesielt grunnet den tyske sjefen Hans-Michael Holczer. Nå er imidlertid den omstridte tyskeren ute av laget.

- Forholdet med Holczer ble uholdbart. Endringen i lagledelsen (Viatcheslav Ekimov overtar for Holczer) har gitt alle en ro, og det tror jeg er positivt for fremtiden, sier Rodriguez ifølge VeloNation.

- Ting er tilbake til normalen, og jeg er fornøyd med dette laget.

Rodriguez forhandler om en kontrakt som strekker seg gjennom 2014-sesongen. Det er imidlertid ikke kun Rodriguez som er i forhandlinger. Også resten av Katjusjas spanjoler, Rodriguez’ viktigste hjelpere, er i forhandlinger om en like lang kontrakt.

Kommentarer til denne saken