Gå til sidens hovedinnhold

Armstrong saksøker USAs antidopingbyrå

Lance Armstrong leverte søksmålet i hjembyen Austin mandag.

Den sjudobbelte Tour de France-vinneren Lance Armstrong har saksøkt USAs antidopingbyrå (USADA).

Amerikaneren mener USADAs regler bryter med hans rett til å få en rettferdig rettssak, og at byrået mangler domsmyndighet i hans tilfelle.

Den tidligere toppsyklisten har nektet for å ha brukt prestasjonsfremmende midler gjennom hele karrieren. Washington Post skriver at Armstrong hevder blant annet at USADA-direktør Travis Tygart driver en personlig vendetta mot ham.

- Prosessen USADA fører mot Lance Armstrong er ikke rettferdig, og deres mål er ikke å finne sannheten.

- Dette viser at USADA er skamløs og ikke har respekt for sitt eget oppdrag. De ønsker å frarøve Armstrong hans livsverk, skriver hans advokater i søksmålet.

USASA: - Armstrong vil skjule sannheten
Armstrong ønsker at en føderal dommer skal hindre USADA i ta saken videre til CAS, Idrettens voldgiftsrett.

USADA har allerede kommet med en uttalelse hvor de sier at Armstrongs søksmål, lik tidligere søksmål mot USADA, har som formal å skjule sannheten. Og at de føler seg sikre på at retten vil opprettholde de etablerte regelene som er skapt for å sikre sportens integritet og ikke minst rettene til de idrettsutøvere som ikke doper seg.

USAs antidopingsbyrå tok forrige måned ut dopingtiltale mot Lance Armstrong. Amerikaneren, som vant Tour de France sju ganger på rad fra 1999 til 2005, risikerer å miste alle tourtitlene etter at den amerikanske antidopingmyndigheten har tatt ut tiltale mot ham.

Les også: Tar ut dopingtiltale mot Lance Armstrong

Det hele toppet seg da den nederlandske avisen De Telegraaf meldte forrige torsdag at fem av Lance Armstrongs tidligere lagkamerater skal ha innrømmet å ha brukt doping. De fem skal også ha vitnet mot sykkelkongen.

Det er George Hincapie, Levi Leipheimer, Christian Vandevelde og David Zabriskie i tillegg til Garmin-Sharps manager Jonathan Vaughters.

Les også: Armstrong-kamerater innrømmer doping

Kommentarer til denne saken