Gå til sidens hovedinnhold

Armstrong-sjef forferdet over dopingsak

Johan Bruyneels fremtid i RadioShack er usikker etter dopingtiltalen.

Lance Armstrongs mangeårige sportssjef Johan Bruyneel er en av fem personer fra støtteapparatet til det gamle US Postal Service-laget som er mål for det amerikanske antidopingbyråets sak mot den tidligere sykkelkongen og hans nærmeste medarbeidere.

Det var Washington Post som meldte om dopingsaken onsdag kveld. Avisen henviste til et femten sider langt brev fra det amerikanske antidopingbyrået til Lance Armstrong hvor avsenderen hevder de seks tiltalte var «engasjert i en massiv dopingkonspirasjon fra 1998 til 2011».

LES MER:Tar ut dopingtiltale mot Lance Armstrong

- Jeg har aldri deltatt i slike aktiviteter og er uskyldig på alle tiltalepunkter, uttaler Johan Bruyneel på sin hjemmeside. Den 47-årige belgieren var sportsdirektør i US Postal Service-laget fra han la opp som profesjonell syklist i 1999 til 2007.

Bruyneel var under etterforskning av det belgiske sykkelforbundet i 2010, etter Floyd Landis’ påstander om systematisk dopingbruk i belgierens tidligere lag.

- Jeg er forferdet over at påstander om doping nok en gang rettes mot meg, uttaler RadioShack-sjefen.

Bruyneels lag har vært i begivenhetenes sentrum for alt annet enn sine sportslige prestasjoner denne sesongen. Nylig ble det kjent at mannen bak laget, finansmannen Flavio Becca, holder tilbake rytternes lønninger og det spekuleres i at Andy og Fränk Schleck ser seg om etter nye muligheter foran neste sesong.

- Vi gikk inn i syklingen med engasjement om å aktivt fremme en ren idrett. I denne sammenheng, og i lys av denne sakens utvikling, vil vi vurdere alle egnede tiltak for å garantere lagets sportslige integritet og den generelle interessen for sykling, heter det i en uttalelse fra Leopard SA, selskapet bak som står bak RadioShack.

Det kan altså virke som at Bruyneel og RadioShack vil gå hver sin vei i fremtiden.

Antidopingbyrået har også tatt ut tiltale mot RadioShack-legen Pedro Celaya.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken