Gå til sidens hovedinnhold

- Armstrong trenger et mirakel

WADA-sjef tror ikke på redusert straff for amerikaneren.

Travis Tygart og USADA utestengte Lance Armstrong fra all idrett i fjor.

Det er en dom amerikaneren tar tungt, da han gjerne ville deltatt i triatlon.

Siden han innrømte doping hos talkshowdronningen Oprah Winfrey tidlig i år, har den tidligere doperen stilt opp til noen intervjuer, men nekter å avsløre alt om hans dopingbruk. Det vil han ikke gjøre til andre enn UCI, USADA eller WADA.

Tviler på Armstrong
I retur ønsker amerikaneren å få fjernet livstidsutestengelsen. Det tror ikke WADA-sjef John Fahey USADA kommer til å gjøre.

- Det må være en vanvittig god grunn for at USADA skal gjenåpne saken, sier Fahey på WADAs kongress i Sør-Afrika, ifølge cyclingnews.com.

Det er liten tvil om at Armstrong har kunnskap om mye av det som skjedde i sykkelsporten rundt 2000. Men hvor mye informasjon Armstrong er villig til å gi, er Fahey usikker på.

- Man må etter hvert begynne å lure på hvor verdifull informasjon han har. Slik jeg ser det er saken over, og det må nesten et mirakel til for at det skal endres.

UCI vil snakke med Armstrong
Armstrong verken samarbeidet eller kjempet mot anklagene fra USADA. Det gjør det vanskelig å endre straffen, ifølge Fahey.

UCI er i disse dager i ferd med å opprette en egen uavhengig kommisjon. Med tiden ønsker de å ta kontakt med Armstrong.

- Vi vil ta kontakt med ham med en gang de eksakte betingelsene til UCIs uavhengige kommisjon er bestemt, sier en UCI-talsmann ifølge cyclingnews.com.

- Han og andre høyprofilerte ryttere vil bli behandlet på den samme måten som andre vitner. Vi trenger å få alt ut for at sporten kan forstå dens tabber, lære fra fortiden og gjenopprette troverdigheten. Vi håper Lance Armstrong kan spille en rolle i denne prosessen, men til slutt vil det være opp til han og hans samvittighet.

Kommentarer til denne saken