RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Armstrong utklasset Ullrich

Foto: SCANPIX/AFP Photo / Miguel RIOPA
Lance Armstrong vant på knockout i årets første møte med Tour de France-rivalen Jan Ullrich. Tyskeren ble slått med sju og et halvt minutt på 1. etappe i Murcia rundt.

Armstrong har utropt Ullrich til sin tøffeste rival i kampen om en sjette Tour de France-seier på rad. I Murcia rundt møtes de for første og trolig også eneste gang før sommerens store styrkeprøve, men duellen uteble onsdag.

Armstrong kom til mål med hovedfeltet og så dessuten lagkameraten Max van Heeswijk stikke av med spurtseieren. Ullrich var en av mange ryttere som ble hektet av i den sterke motvinden på onsdagens 177 kilometer lange etappe. Han slet seg til mål i en gruppe på 28 ryttere om lag sju og et halvt minutt etter vinneren.

- I slik vind hadde det ingen hensikt å slite seg ut for å ta inn forspranget til tetgruppen på 75 ryttere, forklarte Ullrich, som håper å vise hva han duger til på torsdagens tempoetappe i stedet.

Den 21,3 kilometer lange etappen kan bli den styrkeprøven mellom Armstrong og Ullrich som sykkelverden ønsker seg. Men Ullrich har varslet at han ikke vil ta seg helt ut på den etappen heller.

(NTB-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere