RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Armstrongs arvtaker» satser på brostein

Jaroslav Popovitsj Yaroslav Popovych Radioshack giro d'italia 2011 etappe fem 5
Jaroslav Popovitsj Yaroslav Popovych Radioshack giro d'italia 2011 etappe fem 5 Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Jaroslav Popovitsj satser på Paris-Roubaix og Flandern rundt neste sesong.

Jaroslav Popovitsj skulle bli den store sammenlagtkanon etter at Lance Armstrong la opp.

Etter at han ble verdensmester i U23-klassen i 2001 signerte han for belgiske Landbouwkrediet, hvor han ble i tre år. På de tre årene viste han seg virkelig frem.

Med et særdeles svakt lag i ryggen kjempet han mot de beste i fjellene under Giro d’Italia. I 2003 ble han nummer tre, bare fem sekunder bak Stefano Garzelli på andreplass. Året etter ble han nummer fem i det samme rittet, etter å ha båret den rosa ledertrøyen på tre etapper.

Ukraineren ble regnet som et av de største talentene i verden, og med et sterkere lag i ryggen så mange for seg at han kunne bli den nye kongen i etapperittene.

Armstrong-hjelper
Etter 2004-sesongen forlot han sine belgiske omgivelser og dro til Discovery Channel, laget til Johan Bruyneel og Lance Armstrong.

I sin første Tour de France ble han nummer 12 sammenlagt, vant den hvite ungdomstrøyen og hjalp Armstrong til sin siste tour-seier.

Da amerikaneren ga seg, var det duket for Popovitsj. Ukraineren var regnet som Armstrongs arvtaker, men fikk aldri sitt skikkelige gjennombrudd. Han ble aldri Lances etterfølger, og etter hvert som årene har gått har han bare blitt svakere og svakere i fjellene.

31-åringen har vært innom Silence-Lotto, Astana og RadioShack før han nå skal kjøre sammen med Schleck-brødrene og Cancellara i RadioShack-Nissan-Trek neste sesong.

Skal hjelpe Cancellara
Vanligvis har de store etapperittene vært målet, men mannen med den enorme kjørestyrken vil neste år satse på brosteinsklassikerne. Han har tidligere vunnet U23-utgaven av Paris-Roubaix, og kan bli en av Cancellaras viktigste hjelpere.

Cancellara hadde i år svært liten hjelp i klassikerne, og vil nok håpe på mer hjelp neste sesong. Ukrainske Popovitsj melder seg klar til tjeneste.

- I 2012 vil jeg fokusere på brosteinsklassikerne, hvor jeg skal kjøre med Fabian Cancellara. Dette inkluderer Paris-Roubaix og Flandern rundt, sier han ifølge biciclisimo.es.

- Jeg vil gjerne kjøre godt i Paris-Roubaix, da jeg alltid har likt å kjøre rittet. Jeg tror jeg kan få en god plassering dersom jeg unngår velt og punkteringer, og også hjelpe Cancellara. Etter det kan jeg også uten problemer fokusere på touren.

Popovitsj har fulgt Bruyneel mesteparten av sin karriere, og er glad for at han også blir med neste sesong. Ukraineren er nemlig veldig positiv til belgieren.

- Dette en den beste organisasjonen. Bruyneel har skapt en spesiell gruppe som er meget profesjonell. Dersom du er på laget vil du ikke bytte lag. Og hvis du gjør det, vil du tilbake etter et år.

Tror dere at Popovitsj kan bli en hit på brosteinen, eller må Cancellara se etter hjelp andre steder?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere