RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arna Bjørnar scoret åtte

Sist oppdatert:
Arna Bjørnars fotballdamer kan feire opprykk til Toppserien etter å ha knust Kaupanger hele 8-0 hjemme på Arna stadion.

Med lørdagens seier har Arna Bjørnar 15 poengs forsprang til nummer tre på tabellen, Grand Bodø, som har en kamp mindre spilt. Opprykket, som i praksis har vært klar en stund, er dermed også teoretisk klar. Ingen kan stikke kjepper i hjulene for Arna Bjørnar nå.

- Champagnen var kjøpt inn på forhånd, sier Tore Thorsen, leder for Arna Bjørnar Kvinnefotball, til ibergen.no søndag.

Han understreket at det bare var snakk om en enkel markering av opprykket etter kampen. - Skikkelig feiring tar vi når sesongen er over, understreker han.

Med tre kamper igjen har Arna Bjørnar en målforskjell på imponerende 75-8.

Trenerjakt
Thorsen og de andre i Arne Bjørnar-ledelsen har for lengst startet jobben med å forberede Toppserie-spill neste sesong. Blant annet er jakten på ny trener etter Marit Glesnes i full gang.

- Marit har gitt beskjed om at hun ikke ønsker å fortsette etter sesongen, så arbeidet med å få på plass et nytt trenerteam skjer i full forståelse med de som er der i dag, understreker Thorsen.

Klubben er også i kontakt med flere spillere de kan tenke seg å forsterke stallen med, men Thorsen ønsker ikke å gå ut med navn.

- Forløpig har vi bare kontakt med dem og skal snakke mer med de det gjelder. Så får vi se hva det blir til, sier han.

Thorsen mener den største utfordringen blir økonomien. Forskjellen fra årets spill i 1. divisjon blir ikke så stor på utgiftssiden, men utfordringen blir å beholde inntektene, mener han. Årsaken er at Arna Bjørnar, i likhet med mange andre klubber, får mye av inntektene sine fra spilleautomater - inntekter som nå kan bortfalle hvis Norsk Tipping får monopol innen automatbransjen.

En strålende fornøyd Arna Bjørnar-leder har likevel stor tro på at de skal få både penger og spillere på plass, og håper samtidig at Sandviken-damene nå holder seg i Toppserien.

- Jeg tror de vil klare det, men de må jobbe for det. Det er kjekt å ha to lag i Toppserien, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere