*Nettavisen* Sport.

Arnfinn Lund sier opp stallen på Øvrevoll

Oslo (NTB): Arnfinn Lund, tidenes mestvinnende trener på Øvrevoll galoppbane, er lei krangling og bråk. Nå sier han opp stallen sin på banen fra 1. desember.

- Papirene er levert inn. Beslutningen er tatt. Jeg orker rett og slett ikke mer, sier 77-åringen til rikstoto.no. Han snakker om kranglingen og «bråket» den siste tiden, og tenker først og fremst på dopingbeskyldningene mot Niels Petersen etter Norsk Derby i september. Han oppgir det som årsaken til at han går til det drastiske skrittet og sier opp stallen sin, skriver Aftenposten.

- Jeg har sterke meninger om dette. Jeg er 77 år, men hadde faktisk tenkt å holde på noen år til. Men nå gidder jeg ikke mer. 1. desember er det definitivt slutt, sier Arnfinn Lund.

En æra er over på Øvrevoll, og beslutningen til den anerkjente treneren har slått ned som en bombe i det skandinaviske galoppmiljøet.

Lund etablerte seg på Øvrevoll i 1958, og siden den gang har han hatt en nærmest evigvarende suksess. Han har over 1700 seirer og ti Derby-triumfer i Skandinavia å se tilbake på.

- Jeg har mottatt oppsigelsen. Arnfinn Lund har vært den mestvinnende trener gjennom alle tider. Det taler for seg. Han har holdt på til en alder av 77 år. Det står det også meget stor respekt av, sier Øvrevoll-direktør hans Petter Eriksen til rikstoto.no. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.