Gå til sidens hovedinnhold

Aron Dønnum klar for Standard Liège

Kantspilleren har gjort sitt i Vålerenga-drakten og er solgt til Belgia.

Standard Liège bekrefter fredag at Aron Dønnum er klar for klubben. Nettavisen meldte tirsdag at 23-åringen hadde blitt kjøpt fra Vålerenga. Han har signert en fireårsavtale med Jupiler League-klubben.

Dønnum reiste til Belgia tidligere i uken og gjennomførte den medisinske testen før han signerte avtalen fredag. Han var ikke med da Vålerenga var i samme land torsdag kveld og tapte hele 0-4 mot Gent.

– Det er med sorg, og glede at vi nå kan si at Aron har reist fra oss og videre i karrieren sin. Han er solgt til Standard Liège, som jeg mener er et sportslig godt valg for han, og som jeg etter noen lange forhandlingsuker mener er en fin avtale for oss nå, og forhåpentligvis også i fremtiden, sier VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen etter overgangen.

Dønnum får draktnummer 11 i sin nye klubb.

Dønnum har selv vært åpen på at han har hatt en ønske om å forlate Vålerenga om det dukket opp et godt bud.

– Aron er en av de beste spillerne jeg har trent, og med den sesongen han hadde i fjor, og ikke minst i år, så er han for god for Eliteserien, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

Kantspilleren var nære å forlate norsk fotball i fjor, men endte til slutt opp med å selv takke nei til Serie B-klubben Lecce.

I årets sesong har Dønnum scoret fem mål og servert tre målgivende pasninger i løpet av ni kamper. Han fikk i juni også debuten på det norske landslaget.

Dønnum slo gjennom i Eliteserien etter å ha gått gradene i Oslo-klubben som juniorspiller. Denne sesongen fikk han også landslagsdebuten for Norge.

Ole Martin Årst og Bjørn Helge Riise er tidligere norske innslag i Standard Liège. Førstnevnte scoret 41 mål på 72 seriekamper for klubben.