Gå til sidens hovedinnhold

Arrangørtabbe felte favorittlag

Kan ha kostet det belgiske laget seieren på lagtempoen.

Med regjerende tempoverdensmester Tony Martin, regjerende belgisk mester Kristof Vandewalle og regjerende italiensk mester Dario Cataldo på laget, var Omega Pharma-Quick Step en av de største favorittene på lagtempoen som åpnet Vuelta a España.

Og laget skuffet heller ikke til første mellomtid. Med fjerde beste mellomtid var de kun tre sekunder bak Movistar, som til slutt tok en overlegen seier.

Mistet to tempokanoner på arrangørtabbe
Dessverre ble den planlagte sluttspurten ødelagt av en arrangørtabbe for det belgiske storlaget.

- Med omtrent åtte kilometer igjen til mål kommer det en rundkjøring. Motorsykkelen som kjører foran oss tar til venstre istedenfor rett frem. Instinktivt følger Tony Martin, som ledet laget, etter.

- Vi reagerte umiddelbart, men mistet både Tony og Zdenek Stybar, som var de to første i toget vårt, forteller sportsdirektør Davide Bramati til lagets hjemmeside.

Resten av laget kunne fortsette mot mål, men måtte bremse kraftig ned i den omtalte rundkjøringen. At laget tapte en del tid er det ingen tvil om.

Resultatene rettet
I mål klokket de inn ti sekunder bak Movistar, på samme tid som både Rabobank og BMC. De ble først dømt på tredjeplass, men da den spanske arrangøren hadde tatt en ny titt på klokken fant de ut at det belgiske laget var nest best.

Dermed ble det en god start for laget som har Dario Cataldo som sammenlagthåp, men Bramati tenker selvsagt på hva som kunne blitt en enda bedre start.

- Vi ble nummer to, noe som er et godt resultat, men uten disse problemene kunne det godt enda bedre.

Søndag er Omega Pharma-Quick Step klar for en ny etappe i Vuelta a España. Mest trolig har lagets ryttere lest løypekartet ekstra nøye.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft