RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestert med tannbeskyttere

Sist oppdatert:
Politiet i Dortmund er i høyberedskap foran kampen mellom Tyskland og Polen. Sju polakker ble pågrepet med tannbeskyttere. I alt er 170 personer arrestert.

Hvorfor i all verden skal fotballfans utstyre seg med tannbeskyttere - som boksere benytter seg av i bokseringen - foran en kamp?

Det spørsmålet var ikke vanskelig å svare på for politiet i Dortmund.

- De skal ut på gatene og finne noen tyskere å slåss med før eller etter onsdagens kamp mellom de to nasjonene, sier en talsmann for politet til nyhetsbyrået Ritzau.

Utstyrt med tannbeskyttere
Sju polakker som hadde utstyrt seg med tannbeskyttelse ble arrestert onsdag. Totalt arresterte tysk politi 40 polakker, men ville ikke opplyse om grunnen til arrestasjonene.

- Vi har arrestert 40 personer av preventive hensyn, uttalte en talsmann for politiet tidlig onsdag.

Kampen er lenge blitt regnet som en av de absolutte høyrisikokampene i VM. 30.000 polakker er ventet på tribunen til oppgjøret mot Tyskland i gruppe A.

Flere sivilkledde polititjenestemenn med hooligans som spesialfelt har blandet seg blant fotballfansen for å plukke ut de verste bråkmakerne.

Polsk politi-hjelp
11 polske spesialtrente politifolk er også hentet over grensen for å samarbeide med tysk politi for å hindre bråk i Dortmunds gater.

Inntil videre har de preventive arrestasjonene fungert. Meldingen fra politiet i Dortmund like før kampen lyder nemlig som følger:

- Nå hersker det fred og ro, opplyser de ifølge BT.dk.

Men idyllen holdt seg ikke lenge. 40 arrestasjoner steg raskt til 70 , og sent onsdag kveld opplyser politiet at også 100 tyske fans, mange av dem såkalte snauskaller, ble sperret inne i et område rundt Alter Markt i Dortmund.

Totalt er dermed tallet på arresterte oppe i 170.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere