*Nettavisen* Sport.

Årsbeste av Bardal

Foto: (AP/Scanpix)

Men det holdt bare nesten til en plass på seierspallen.

13.03.11 16:49

Simon Ammann gikk til topps i Lahti søndag, i et spennende og jevnt storbakkerenn. Sveitseren slo Andreas Kofler med 4,5 poeng.

Anders Bardal lå på fjerdeplass etter første omgang, da han strakk seg til 132,5 meter - konkurransens lengste hopp.

Jevn konkurranse
Det skilte bare 2,9 poeng opp til førsteplassen etter første omgang, men dessverre klarte ikke Bardal å følge opp med tilsvarende lengde i andre omgang.

Han inntok ledelsen med sitt svev på 127,5 meter da tre hoppere stod igjen på toppen, men alle tre strakk seg lenger enn 28-åringen fra Steinkjer.

Severin Freund overtok ledelsen med et hopp på 130 meter, men tyskeren mistet den umiddelbart til Andreas Kofler, som klinket til med 132 meter.

Ammann klarte ikke å svare på østerrikerens lengde, men med bedre stil og 129,5 meter holdt det likevel til seier for sveitseren.

Sesongbeste
Bardals fjerdeplass er uansett sesongbeste. Han har ikke vunnet et verdenscuprenn siden han gikk til topps for første gang, i Zakopane i januar 2008.

Johan Remen Evensen hoppet seg opp fra niendeplass til sjuendeplass med 128 meter i andre omgang. Han strakk seg til 125 meter i første omgang.

Det er oppløftende takter fra verdensrekordholderen når det kun er en uke igjen til sesongfinalen i Planica.

Tom Hilde ble nummer 13 og Bjørn Einar Romøren nummer 17.

Anders Jacobsen var 0,4 poeng unna en plass i finaleomgangen. Han endte på 31.-plass med sitt hopp på 116,5 meter. Andreas Stjernen endte på 44.-plass og Ole Marius Ingvaldsen på 45.-plass. De to hoppet henholdsvis 108,5 og 107,5 meter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.