*Nettavisen* Sport.

Årsbeste av Liv Grete

Foto: Gorm Kallestad

Liv Grete Skjelbreid Poirée viser gryende OL-form. Fredag leverte hun årsbeste på sprinten i Ruhpolding.

13.01.06 16:20

Sandrine Bailly og Kati Wilhelm kjempet en innbitt kamp om seieren i fredagens sprint. Frankrikes Bailly gikk seirende ut av duellen, med fattige 1,4 sekunders margin til den tyske jenta.

Svetlana Ishmouratova fra Russland skjøt feilfritt og knep tredjeplassen foran Liv Grete Skjelbreid Poirée. Norges skiskytterstjerne var nøyaktig halvminuttet svakere i tid enn Baillys 24.57,6. Men fjerdeplassen er et skritt i riktig retning.

- Det var årsbeste av Liv Grete, mens Linda gjør et jevnt løp og ender på 13. plass. Men hun har nok mer inne. Ellers er det en del som har en del å gå på, sier sportssjef Arne Idland til TV 2 Nettavisen.

Linda Tjørhom hadde truffet blinken 40 ganger på rad i verdenscupen før fredagens sprint, og skjøt også feilfritt på den liggende skytingen. Hun måtte imidlertid tåle en bom på stående, og klarte derfor heller ikke en plass blant de ti beste. Tjørhom ser ut til å ende på 13. plass før de aller siste startende er kommet i mål.

Gunn Margit Andreassen skjøt feilfritt, men har åpenbart fortsatt et stykke igjen til toppformen. Hun gikk å mål 1,45 minutter bak Bailly og endte på 28. plass. Tora Berger var fjerde best av de norske jentene med sin 36. plass.

Supertalentet Julie Bonnevie-Svendsen endte helt nede på 60. plass, selv om hun traff ni av ti blinker. Hun var nesten tre minutter bak den franske vinnerjenta i mål. Et skuffende resultat for 19-åringen, men hun er i godt selskap. Liv Kjersti Eikeland ble nummer 69 og Gro Marit Istad Kristiansen nummer 70.

- Dette er bare ett av flere renn som skal telle i uttaket. Jo mer informasjon vi får, jo lettere blir det å ta ut OL-laget. Vi har en konkurranse igjen, og den vil vi bruke til å finne ut hvem som skal til OL, sier Idland.

Mandag 13. febuar starter skiskytterdamene sitt OL med 15 kilometer.

TV 2 Nettavisen fulgte sprinten direkte:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.