*Nettavisen* Sport.

Årsbeste av Ndure

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Vant suverent i Bergen.

20.06.09 19:05

Sprinteren Jaysuma Ndure løp inn til tiden 10,14 på 100-meter under lag-EM i Bergen lørdag. Tiden var årsbeste for nordmannen, og mer enn nok til å sikre Norge 12 poeng i konkurransen.

Ndure fikk ingen optimal start, men etter 50–60 meter la han inn et ekstra gir, og parkerte konkurrentene i suveren stil. Kristof Beyens ble nummer to, hele 22 hundredeler bak Ndure.

– Jeg tok det litt rolig på de første meterne etter å ha fått en litt dårlig start, men midtveis i løpet måtte jeg gi på litt for å være sikker på å vinne og skaffe laget maksimalt med poeng. Det var jo det som var det viktigste her, sa Ndure til NTB.

Søndag løper den norske sprintstjernen 200-meter, og han er klar på at han ønsker å prestere årsbeste også på den distansen.

– Jeg må jo forbedre meg hele tiden dersom det skal være noen vits i det jeg driver med. Jeg har løpt på 20,67 sekunder i år, så det skal gå fortere her søndag, sa Ndure.

Sesongens store mål for Ndure er VM i Berlin i august. Der håper han å få revansje for et svært skuffende Beijing-OL i 2008.

Etter 11 øvelser lørdag ligger Norge på en andreplass i lag-EM med 91 poeng. Hviterussland leder med 95 poeng.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.