Arsenal avanserte i Europa League på omstridt vis

HELDIG: Målscorer Ainsley Maitland-Niles og Alexandre Lacazette jublet for et viktig og  kontroversielt mål Arsenal fikk beholde mot Rennes.

HELDIG: Målscorer Ainsley Maitland-Niles og Alexandre Lacazette jublet for et viktig og  kontroversielt mål Arsenal fikk beholde mot Rennes. Foto: Tony O'Brien (Reuters / NTB scanpix)

Pierre-Emerick Aubameyang var sentral i sterk snuoperasjon, og feiret scoring med underfundig påfunn.

15.03.19 00:09

ARSENAL - RENNES 3-0, 4-3 sammenlagt

Engelske klubber fortsetter dominansen i europacupene, og torsdag ble Arsenal det siste laget fra balløya til å sikre seg kvartfinaleplass i Europa League.

Unai Emerys menn hadde et meget vrient utgangspunkt etter 1-3-tap borte mot Rennes, men Gunners snudde det i returmøtet hjemme på Emirates Stadium.

Arsenal fikk dog en liten håndsrekning fra kampens dommere i en forrykende start på kampen.

2-0-målet Ainsley Maitland-Niles scoret tidlig var nemlig av det omdiskuterte slaget. Reprisene som ble vist i pausen ga et klart svar: To spillere var i offside, og Pierre-Emerick Aubameyang, som var på feil side med minst margin, fikk likevel slå innlegget som førte til scoring.

- Vi ser at Aubameyang er på baksiden av streken som gjengen på bakrommet har trukket her. Dermed så burde denne scoringen vært annullert for offside, selv om den første ballen blir ignorert av spiller nummer én, poengterte Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending.

VAR-systemet med videodommere brukes ikke i Europa League før finalen i Baku på slutten av sesongen.

Maskert målmaskin

Også Aubameyangs siste mål i oppgjøret etter sidebyttet ble vist mange ganger i reprise for en mistenkt offside. Men her hadde trolig både Arsenal og dommerne sitt på det tørre.

En vel så mye omtalt situasjon var gabonske spissens målfeiring etter 3-0. Aubameyang bøyde seg over reklameskiltene og fant fram en maske for å etterligne rollefiguren «Black Panther» fra tegneserien og spillefilmen med samme navn.

- Jeg trengte en maske som representerer meg, og det gjør «Black Panther». I Gabon kaller vi landslaget Panterne, sier Arsenals storscorer i et intervju med BT Sports.

Han ble for øvrig tildelt gult kort etter opptrinnet.

- Jeg bommet på to sjanser som kunne avgjort kampen helt, men det viktigste er at vi vant og alle er glade og stolte, mener Aubameyang.

Maskerte utgaver av 29-åringen har også blitt sett på fotballkamper før. I 2014 dro han på seg en Spiderman-variant under en kamp for Borussia Dortmund mot rivalen Bayern München. For ordens skyld: Det skjedde også i forbindelse med en målfeiring.

«BLACK PANTHER»: Utradisjonelle målfeireinger er i vinden, og Pierre-Emerick Aubameyang (med svart maske) markerte scoringen sin mot Rennes på denne måten. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Fyrverkeri-åpning

Det kunne knapt begynt bedre for Arsenal da londonlaget hadde et 1-3-tap å hente inn fra bortekampen i Frankrike.

Ainsley Maitland-Niles slo lavt inn i feltet fra høyre, Aaron Ramsey ekspederte ballen et steg videre med en tunnelpasning, før Aubameyang møtte ballen ved første stolpe. Stjernespissen styrte inn 1-0 ved den første stolpen til Rennes.

Og det gikk ikke mer enn et kvarter før Arsenal fikk inn målet som satte dem i førersetet i kampen om avansement til kvartfinalene.

Ramsey slo en stikkpasning inne i bortelaget felt. Den passerte Sead Kolasinac, som åpenbart var i offsideposisjon, før Aubameyang så vidt rakk å legge inn uten at hele ballen passerte dødlinja.

Innlegget ble møtt av Maitland-Niles, og den unge kantspilleren satte sikkert inn 2-0 med hodet. Spørsmålet var altså om også Aubameyang befant seg i offside i situasjonen i forkant. Gjennomgangen som ble vist i pausen ga et klarere svar som allerede er nevnt.

Rennes rant ut i sanden

Etter pausepraten brukte Rennes bare et par minutter på å sende i vei et skudd som kom farlig nær en vital redusering.

M'Baye Niang skjøt i stolperota nede ved Petr Cechs nærmeste hjørne. Returen gikk rett til Benjamin Bourigeard, men sistnevnte ble i motsetning til Arsenal-spillerne i første omgang vinket av for offside.

Seinere i omgangen sang det i metallet igjen bak Cech. Denne gangen smalt ballen i den andre stanga etter et volleyforsøk fra Ramy Bensebaini. Backen fra Algerie var riktignok en av fire Rennes-spillere i offside, og spillet ble naturlig nok blåst av.

Innbytter Alex Iwobi fikk en glimrende mulighet til å øke for Arsenal 20 minutter før full tid. Avslutningen fra 16 meter gikk til side for målet.

Like etterpå ble Aubameyang spilt på blankt mål av Kolasinac og 3-0 ga hjemmelaget litt mer pusterom. Det sto seg ut kampen og Arsenal er videre til kvartfinalene med 4-3 sammenlagt.

Også Valencia, Napoli, Benfica, Eintracht Frankfurt, Slavia Praha, Villarreal og Chelsea er videre til neste runde i Europa League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Europa League

Mest lest på Sport

Annonsebilag