ARSENAL - MANCHESTER UNITED 3-2:

Manchester United er det eneste laget som har klart å slå Arsenal i Premier League denne sesongen, og Erik ten Hags menn ga Arsenal en skikkelig test også i søndagens oppgjør mellom lagene.

Det endte til slutt med seier til Arsenal, i det som var en svært fartsfylt og underholdene kamp på Emirates.

Marcus Rashford sendte Manchester United i ledelsen, før Arsenal utlignet ved Eddie Nketiah noen minutter senere. I starten av andre omgang snudde Bukayo Saka kampen for Arsenal, men etter klønete keeperspill av Aaron Ramsdale utlignet Lisandro Martinez til 2-2.

Ett minutt før full tid avgjorde Nketiah kampen for Arsenal da han pirket inn en ball fra Martin Ødegaard.

Etter en nervepirrende VAR-sjekk kunne Arsenal-spillerne slippe jubelen løs og feire tre poeng. Det tok fullstendig av på Emirates, og stemningen ble ikke dårligere da dommeren blåste av kampen for full tid.

Det betyr at Arsenal fortsatt leder Premier League med fem poeng ned til Manchester City, men én kamp mindre spilt. Manchester United beholder sin 4. plass på tabellen, med like mange poeng som Newcastle på plassen over.

Ekspert reagerer

Arsenals utlikning i første omgang kom etter Manchester United prøvde å spille seg ut bakfra. De Gea sendte ballen ut til Wan-Bissaka, men han mistet ballen til Arsenal, som etter flere pasninger innad i laget fant åpningen i United-forsvaret og til slutt scoret.

Ekspert Gary Neville synes det er merkelig at Erik ten Hag gikk for denne taktikken, og mener flere farlige situasjoner kunne blitt unngått om manageren hadde valgt annerledes.

– Jeg vet at Erik ten Hag ønsker å spille ut bakfra. Men ideen om at Martinez sentrer til De Gea som er «shakey» og så til Wan-Bissaka, som ikke er den beste høyrebacken med ballen i beina og som blir presset av Martinelli, er galskap, sa han på Sky Sports sending.

Det endte altså med tap for United, men de ga likevel Arsenal sterk kamp om poengene i søndagens toppkamp. Ekspert Roy Keane påpeker at det er vanskelig å vinne kamper når man slipper inn tre mål.

– De kom ut og presterte, men det er vanskelig å vinne kamper når du slipper inn tre mål. Det var periodevis en veldig god kamp, men Arsenal fortjente det, sa han i Sky Sports studio.

– Det er verdensklasse

Arsenal gikk ut i hundre, men det var Manchester United og Bruno Fernandes som ropte på straffe etter seks minutter spilt. Portugiseren ble imidlertid ikke hørt av dommer Anthony Taylor.

Selv om det var Arsenal som hadde initiativet i kampen i starten, var det gjestene som gikk opp i ledelsen i det 17. minutt.

Rashford kjørte luke på Partey før han avanserte til sekstenmeteren. Derfra hamret han ballen helt ned i hjørnet på nydelig vis.

– Marcus Rashford stilner Emirates, utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

– Hvilken prestasjon av Rashford. Han gjør jo alt på egenhånd. Det er verdensklasse i alt han gjør, fulgte ekspertkommentator Nils Johan Semb opp.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare lenge.

Sju minutter senere vartet Arsenal opp med nydelig angrepsfotball, som ble avsluttet med et presist innlegg av Xhaka til Nketiah som hadde løpt seg fri inne i feltet. Han kom stupende med pannebrasken først og stanget ballen i mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1, i det som ble en intens og underholdene omgang.

Klønete av Ramsdale

Andre omgang ble ikke noe mindre spennende, og i det 53. minutt sendte Saka Arsenal opp i ledelsen. Høyrekanten fikk ballen ute til høyre og dro seg inn i banen før han curlet ballen helt inne ved motsatt stolperot.

United prøvde å svare umiddelbart med Rashford, men en sterk redning av Ramsdale reddet hjemmelaget. Arsenal-keeperen klare imidlertid ikke å følge opp den gode involveringen litt senere.

Keeperen skulle ut og plukke en corner, men han kolliderte med egen spiller og glapp ballen. Da stupte Martinez fram og headet ballen i en bue over gabriel som stod på streken, og dermed var stillingen 2-2.

Det betød at Arsenal var nødt til å angripe igjen for å ta seieren, og Artetas menn kom til flere gode muligheter like etter baklengsmålet.

Først ved Ødegaard, men han skjøt over fra kort hold, og så ved Saka, som var millimetere fra å kopiere målet sitt fra tidligere i omgangen, men denne gangen gikk ballen i stolpen og ut.

På overtid kom imidlertid Arsenals avgjørende scoring. Nketiah stakk frem foten og styret ballen i mål. Målet ble sjekket for offside, men etter VAR godkjente målet tok det fullstendig av på Emirates.

Dermed ble det en råsterk seier til Arsenal, som opprettholder ledelsen på toppen av Premier League-tabellen.