Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal ber om å få utsatt Premier League-derbyet med Tottenham

Mikel Artetas menn sliter med smitteutbrudd og har få spillere tilgjengelig.

Torsdag kveld ble det kjent at Martin Ødegaard hadde testet positivt på koronaviruset og måtte derfor stå over kampen i ligacupen mot Liverpool samme dag.

Nå ser det ut til at det er flere smittetilfeller i londonklubben. Ifølge The Athletic skal Arsenal derfor ha bedt Premier League om å få utsatt ligakampen mot Tottenham.

Erkerivalene skulle opprinnelig møtes søndag klokken 17, men får Arsenal gjennom sin søknad, kommer kampen til å bli flyttet til en annen dato.

Premier League bekrefter i en kort pressemelding at de har mottatt en søknad fra Arsenal om å få kampen flyttet. Styret i Premier League vil møtes lørdag for å vurdere og diskutere saken og en avgjørelse vil komme i etterkant av dette.

Mikel Arteta skal kun ha 12 spillere tilgjengelig etter flere Covid-19-tilfeller og skadeproblemer. Både Cedric Soares og Bukayo Saka pådro seg skader i kampen, mens Granit Xhaka ble utvist og må derfor sone karantene i søndagens kamp.

Ifølge Premier League-reglene må et lag ha 14 tilgjengelige spillere - 13 utespillere pluss en keeper - for at det skal være forsvarlig å gjennomføre en kamp.