Torsdag kveld ble det kjent at Martin Ødegaard hadde testet positivt på koronaviruset og måtte derfor stå over kampen i ligacupen mot Liverpool samme dag.

Nå ser det ut til at det er flere smittetilfeller i londonklubben. Ifølge The Athletic skal Arsenal derfor ha bedt Premier League om å få utsatt ligakampen mot Tottenham.

Erkerivalene skulle opprinnelig møtes søndag klokken 17, men får Arsenal gjennom sin søknad, kommer kampen til å bli flyttet til en annen dato.

Premier League bekrefter i en kort pressemelding at de har mottatt en søknad fra Arsenal om å få kampen flyttet. Styret i Premier League vil møtes lørdag for å vurdere og diskutere saken og en avgjørelse vil komme i etterkant av dette.

Mikel Arteta skal kun ha 12 spillere tilgjengelig etter flere Covid-19-tilfeller og skadeproblemer. Både Cedric Soares og Bukayo Saka pådro seg skader i kampen, mens Granit Xhaka ble utvist og må derfor sone karantene i søndagens kamp.

Ifølge Premier League-reglene må et lag ha 14 tilgjengelige spillere - 13 utespillere pluss en keeper - for at det skal være forsvarlig å gjennomføre en kamp.