EVERTON - ARSENAL 0-1:

Trøbbelet Arsenal har hatt på bortebane mot Everton i en årrekke så lenge ut til å fortsette i søndagens Premier League-kamp på Goodison Park.

De færreste hadde nok trodd at et svakt presterende og nedrykkstruet Everton skulle slå det den gangen tabelltoppende Arsenal-laget i tilsvarende kamp sist sesong. «The Toffees» vant likevel 1-0 den dagen i februar, og sikret seg dessuten en tredje strake hjemmeseier over londonlaget i ligaen.

Etter nesten 70 minutter av søndagens kamp, og et nesten kontinuerlig Arsenal-overtak i banespillet, sto det fortsatt 0-0 i målprotokollen. Så, i kjølvannet et kort cornertrekk, på det som var det sjuende hjørnesparket til Arsenal for dagen, skulle det endelig bli nettsus.

Les også: Eksperten reagerer på Glimt-bildene: – Sliter voldsomt

Martin Ødegaard fant Bukayo Saka i rom da ballen kom tilbake mot hjørneflagget man begynte situasjonen fra. Den engelske landslagsstjernen slo deretter 45 grader ut i feltet, der belgiske Leandro Trossard møtte ballen på perfekt vis.

Trossard styrte ballen inn via den lengste stolpen med en treffsikker berøring med venstrefoten.

– Praktfullt mål av Leandro Trossard! Det er oppfinnsomt og nådeløst av Arsenal, roste Talksport-kommentator Kevin Hatchard.

– Dette er ikke en enkel avslutning for Trossard. Men han åpner opp fotstillingen, og gjør resten meget, meget bra, supplerte radiokanalens ekspert og tidligere Everton-profil Trevor Steven.

Bråstopp for Ødegaard

Matchvinneren erstattet en skadd Gabriel Martinelli etter rundt en halvtimes spill, merkelig nok bare noen sekunder etter at Martinelli selv trodde han hadde scoret for Arsenal.

Brasilianerens nettkjenning ble annullert etter VAR-repriser som viste Eddie Nketiah i offside.

Noen minutter etter Trossards vinnermål var det Ødegaard selv som brente til på sin andre store målsjanse for kvelden, men drammenseren ble stanset av England-burvokter Jordan Pickford, både da og ved en anledning tidligere i andreomgangen.

Les også: Bildene fra innbytterbenken vakte oppsikt: – En ny del av idretten

– Martin Ødegaard skriker mot himmelen, for han ble nektet til de grader av Pickford der, bemerket kommentator Hatchard ved den første av de to situasjonene som fant sted tidlig i kampens andre halvdel.

Tross misbrukte sjanser, høster den norske landslagskapteinen ros for måten han har framstått på i en lederrolle i MIkel Artetas Arsenal-mannskap de siste sesongene.

Har overbevist skeptiker

– Han er en fremragende ung kaptein. For han har den rollen både i Arsenal og landslaget til Norge, bare 24 år gammel, roste Hatchard da Ødegaard brukte dødballfoten tidligere i kampen.

Kollega Steven tilføyde deretter at han var overrasket over Mikel Artetas valg da Ødegaard ble utnevnt som den nye og faste lagkapteinen i fjor sommer.

Les også: Slår Chelsea-alarm: – En begynnende krise

Steven så ikke for seg 24-åringen som en ledertype da. Men nåm et drøyt år seinere, erkjenner den tidligere midtbanespilleren at nordmannen har motbevist all tvil han opprinnelig hadde.

Arsenals tre poeng gir dem los på de andre topplagene som ennå ikke har tapt denne Premier League-sesongen, deriblant Manchester City, Tottenham og Liverpool.

Everton ligger fortsatt på en skuffende nedrykksplass, med ett poeng og bare to mål på sesongens fem første ligakamper.