Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal-drøm ble skadehelvete

Knut Borch må være en av Norges mest frustrerte og uheldige fotballspillere.

Tromsø-keeperen var i landslagstroppen og i søkelyset til Arsenal før han ble skadet rett før seriestarten for to år siden. Han fikk med seg to landskamper før skademarerittet startet med et brudd i hånden.

13 kamper på to år
Da bruddet var leget, pådro han seg strekk og ble borte resten av 2005-sesongen. I 2006 skadet han seg igjen på forsesongen, men spilte sju kamper i starten av tippeligasesongen før han ødela ankelen og mistet resten av også den sesongen.

- Det har ikke vært så mange måneder uten skade de siste par årene. Det er veldig frustrerende, sier en åpenhjertig Knut Borch (26) til Nettavisen.

Det er to år siden han var på prøvespill i Arsenal og reiste hjem med positive tilbakemeldinger fra londonklubbens manager Arsene Wenger.

- Alt så veldig bra ut den gang. Det er veldig synd at det har blitt som det har blitt. Det startet med bruddet i hånden før seriestart for to år siden. Etter det har skadene kommet som perler på en snor, konstaterer Borch oppgitt.

Sykemeldt
Tirsdag ble han sykemeldt på ubestemt tid. Ankelskaden han pådro seg i fjor, og som ble operert for et halvt år siden, er fortsatt ikke leget. Den 194 centimeter høye keeperen regner med å måtte vente i minst to måneder til før han er kampklar for Tromsø.

- Den vil ikke helt gi slipp.

Det samme kan man ikke si om drømmen om å spille for Arsenal eller en annen stor utenlandsk klubb. Den drømmen er i ferd med å gi slipp.

- Hvis jeg noen gang kommer tilbake, er jeg ikke ung og lovende lenger. Men samtidig har jeg fått så mye annet i livet at jeg på en måte spiller fotball fordi det er artig. Jeg har ikke nødvendigvis så vanvittig store ambisjoner om å komme til utlandet, som jeg kanskje hadde før, sier Borch til Nettavisen.

- Men ønsket om å bli bedre ligger jo uansett der, legger han til.

- Kynisk bransje
Og sesongstarten kan han fremdeles rekke. Men uansett hvor frisk og god han blir før første seriespark på ballen, er han klar over at han har gått glipp av to viktige år i forhold til sin utvikling som keeper.

- Det som er interessant, er at man får erfare hvor kynisk fotballbransjen kan være. Den ene dagen ringer den ene agenten etter den andre for å ha deg med på alt, og når du brekker noe så ringer plutselig ingen. Det er en interessant erfaring, sier Borch ettertenksomt.

Tromsø vil se seg om etter en tredjekeeper i Borchs skadefravær. Klubben har også Sead Ramovic og Kenny Stamatopolous i stallen.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud