ARSENAL - LIVERPOOL 0-2:

Liverpool tok en svært viktig seier og klatret helt opp i ryggen på Manchester City da Arsenal ble slått 2-0 på Emirates onsdag.

Gjestene slet tidvis i første omgang, men etter pause løsnet det. Diogo Jota og Roberto Firmino sørget for at alle poengene blir med tilbake til Anfield.

Thiago-fleip etter tabbe

Liverpools Thiago Alcantara, som var nær ved å forære Martin Ødegaard en scoring etter et grusomt tilbakespill på stillingen 0-0, var i godt humør etter kampslutt.

Han tok seg også tid til å fleipe om pasningen, som kunne ødelagt Liverpools sjanser for tre poeng, og kalte tilbakespillet en målgivende pasning.

- Jeg leverte to assists i dag, men Robertson ble banens beste. Nei, da, jeg tuller. Vi ville bare holde i ballen, og jeg så ikke at Alexandre Lacazette var der. Heldigvis har vi en fantastisk keeper, som dro fram en god redning, sa Thiago til Sky Sports.

Den spanske landslagsspilleren legger ikke skjul på at han og lagkameratene gledet seg over at Manchester City avga poeng mot Crystal Palace, men nå rettes fokuset først mot helgens FA-cupkamp.

- Vi håpet at Manchester City skulle avgi poeng, og det gjorde de. Avstanden er nå ett poeng, men nå ser vi fram til Nottingham Forest-kampen og ingenting annet. Vi må bare prøve å vinne her kamp. Vi må analysere denne kampen og se på hva vi gjorde feil og hva vi gjorde riktig. Det er nøkkelen - å være ydmyk og sulten.

Arsenal best før pause

I en sjansefattig første omgang var det Arsenal som var det beste laget, uten at vertene klarte å true Alisson Becker i Liverpool-målet.

Martin Ødegaard og co. gjorde det svært vanskelig for gjestene fra Merseyside, og på venstresiden holdt Gabriel Martinelli tidvis huskestue med Trent Alexander-Arnold.

Liverpool-backen var nær ved å slå knallhardt tilbake like før pause, da han slo en glimrende ball gjennom til Sadio Mané.

Senegaleseren ble imidlertid løpt opp, og hardt presset sendte han ballen himmelhøyt over mål med venstrebeinet.

Gigantisk Ødegaard-sjanse - så våknet Liverpool

I starten av den andre omgangen fikk Martin Ødegaard en gigantisk sjanse til å sende Arsenal i ledelsen, etter at Thiago slo et grusomt tilbakespill rett i beina på Alexandre Lacazette.

Arsenal-spissen la ballen tilbake til Ødegaard, som fikk både tid og rom, men Alisson kom ut og parerte til corner.

I stedet smalt det i motsatt ende noen minutter senere.

Thiago satte opp Diogo Jota, som tok en berøring mot femmeteren og avsluttet i nærmeste hjørnet via hansen til Aaron Ramsdale, som nok burde hindret 0-1-målet.

En snau halvtime før slutt var det innbytter Roberto Firmino sin tur. Andy Robertson slo lavt inn fra venstre, og brasilianeren styrte inn 0-2 for Liverpool.