RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal jager videre

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Arsenal har ikke tapt på 46 ligakamper. Mot Kevin Keegans hardt pressede Manchester City håper Arsenal å forlenge rekorden.

For hver eneste kamp Arsenal spiller uten tap forlenges den imponerende rekorden. Lørdag venter bortekamp mot Manchester City på City of Manchester stadium.

Arsenal har en strålende statistikk mot Manchester City, også på bortebane. På de ti siste hjemmekampene mot "Gunners" har de lyseblå bare en seier. Den kom i 1991. Etter at Premier League ble stiftet er statistikken 0-1-6 i favør Arsenal.

Campbell tilbake

I midtuken vant imidlertid Keegans gutter hele 7-1 mot Barnsley i ligacupen. Sist helg vant laget 2-1 borte mot Crystal Palace. Nå har selvtilliten så smått kommet tilbake hos City.

- Vi går til kampen med troen på at vi kan vinne, vi har spillere som kan ødelegge for dem. Det blir viktig å forsvare seg godt, så får vi se hva som kan skje, sier City-manager Kevin Keegan.

For Arsenal er trolig den knallsterke stopperen Sol Campbell tilbake. Han gjør i så fall sin 100 ligakamp for Arsenal i den engelske eliteserien. Spiller den akillesplagede stopperen fra start, gjør han det for 450. gang i klubbkarrieren.

Tottenham har startet sesongen overraskende sterkt. Den sovende giganten fra London står uten tap etter de seks første kampene. Laget spilte målløst mot Chelsea sist. Nå skal Jacques Santinis gutter opp til eksamen mot Manchester United.

- Vi gjorde en god kamp der vi forsvarte oss godt. Vi fikk kritikk for defensivt spill, men Chelsea er ikke et lag du kjører over, sier Tottenham-kaptein Jamie Redknapp.

Uten Gerrard
Manchester United rundspilte til tider Liverpool sist mandag og den påståtte krisen i laget ser ut til å være langt mindre enn fryktet. Rio Ferdinand imponerte i comebacket sist og Wayne Rooney er erklært kampklar.

- Dessverre er det ingen balanse når folk omtaler United. Vinner vi en kamp er vi storheter, taper vi er det katastrofe, sier Roy Keane lettere oppgitt over britisk presse.

Morten Gamst Pedersens Blackburn spiller først mandag, da de gjester Charlton på The Valley.

Skadeforfulgte Liverpool får besøk av nyopprykkede Norwich. Kaptein Steven Gerrard mangler etter bruddet i foten mot Manchester United sist og blir erstattet av Dietmar Hamann. Nå hviler det enda større veksler på den nyinnkjøpte spanske midtbanedirigenten Xabi Alonso.

- Steven gir oss balanse i laget, men nå må jeg prøve å finne den riktige balansen mellom forsvar og angrep, sier spanieren Alonso. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere