Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal kvitrer videre

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Kanarifuglene fra Norwich klarte heller ikke å stoppe Wengers suverene lag, som storspilte igjen da nykomlingene ble knust.

I midtuka satte Arsenal ny rekord i England, med 43 kamper på rad uten tap i toppserien. Lørdag kunne The Gunners bokføre nr. 44, nyopprykkede Norwich var sjanseløse på Carrow Road.

Høyt tempo
Arsenal gikk som vanlig ut i et høyt tempo, og både Pires og Reyes var farlig frempå innledningsvis.

Etter 22 minutter viste Thierry Henry noen av sine kunster. Den fantastiske angriperen løp fra fire motstandere, og la inn på tvers. Der kunne Reyes lett sette inn ledermålet.

Bortelaget fortsatte å dominere, og Henry scoret selv 2-0 etter et nydelig angrep. Stor bevegelse og høyt tempo i pasningsspillet var resepten. Ljungberg la inn til Henry, som kontant headet ballen i nota.

Og da Adam Drury fomlet i eget felt, var Robert Pires nådeløs. 3-0 til pause og full kontroll for et meget sterkt Arsenal.

Transportetappe
Etter pause hadde tydeligvis Norwich bestemt seg for å tape med æren i behold. De angrep fra start, og fikk sin redusering da Darren Huckerby satte inn en straffe.

Resten av omgangen ble likevel bare en transportetappe for bortelaget. Tempoet i kampen dabbet av, og det var tydelig at Norwich innså motstanderens suverene kvalitet. I siste minutt satte innbytter Dennis Bergkamp inn det fjerde Arsenal-målet med et pent skudd etter et flott gjennomspill av Gilberto.

Imponert Worthington
Manager i Norwich, Nigel Worthington, var imponert over motstanderen. – Vi har spilt mot et av de beste lagene i Europa, det er det ingen tvil om, sa han til Sportinglife etter kampen.

- Jeg applauderte nesten deres andre mål selv, la Worthington til.

Arsenal er laget alle vil slå. Men hittil har ingen klart det på 44 kamper. Og etter det laget har vist hittil denne sesongen, kan det godt være at rekorden forbedres enda mange ganger fremover.

Det må hvertfall tyngre skyts enn kanarifugler til for å stoppe The Gunners.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!