Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal-legende: - Arrogant av Wenger

- Tapet var hans skyld.

ARSENAL - BLACKBURN 0-1:

Morten Gamst Pedersen fikk en sjelden sjanse i startoppstillingen til Blackburn i lørdagens FA-cupkamp borte mot Arsenal.

Arsenal var store favoritter før oppgjøret, men cup er som kjent cup.

Vertene dominerte spillet gjennom hele kampen, scoringen uteble og 20 minutter før slutt sjokkerte Blackburn hjemmefansen da Colin Kazim-Richards avgjorde kampen for Championship-laget.

Kampen endte dermed 0-1, og Arsenal er ute av FA-cupen.

Nå får manager Arséne Wenger så hatten passer av Arsenal-legende Ian Wright.

- Tapet var hans skyld. Han viste arroganse ved å ikke satse nok på turneringen, Ian Wright på sitt radioprogram Rock N' Roll Football Show.

Wright scoret 128 mål for Arsenal, og har en stor stjerne blant supporterne. Han mener Wenger tok for lett på FA-cupen.

- Når fjerdeplassen i Premier League er Wengers uttalte prioritet, hvorfor skulle spillerne gå for noe annet? Han har gjort det klart at han ikke bryr seg om FA-cupen. Han glemmer at FA-cupen er verdt å vinne. Den er stor for fansen, understreker Wright

Låste seg inne
Arsenal holdt tydeligvis krisemøte etter kampen, for klokken 18.45 norsk tid hadde spillerne og Wenger fortsatt ikke forlatt garderoben.

- Hjemmelagets garderobe er fortsatt stengt her på Emirates. Ventetiden kan bli lang, skrev BBC i 18.40-tiden norsk tid, altså snaue timen etter kampslutt.

I 19-tiden dukket en skuffet Wenger opp i pressesonen. Det var en knust Arsenal-sjef som uttalte seg.

- Det er veldig smertefullt og skuffende å tape en slik kamp, sier Wenger.

- Vi var ikke gode nok i dag. Så enkelt er det. Vi gjorde en stor feil på målet. Nå må vi bare fokusere på neste kamp, legger han til.

Mot slutten av kampen ble Arsenal møtt av pipekonsert fra egne supportere. Normalt og greit, mener Wenger.

- Hva venter du? At folk skal applaudere oss for å tape en slik kamp? Det er helt normalt (at folk piper), sier Wenger.

- Karrierens beste kamp
Tidligere Arsenal-helt Martin Keown var mer snakkesalig. Han hyller Blackburn for cupbragden.

- Blackburn hadde troen på det hele veien. Arsenal presset voldsomt, men det spilte ingen rolle. Grant Hanley og Scott Dann har neppe spilt bedre denne sesongen enn de gjorde i dag. Trolig heller ikke i løpet av karrieren. En utrolig prestasjon av Blackburn, sier Keown til BBC.

Selv er Scott Dann i syvende himmel etter den overraskende seieren.

- Det er en stor prestasjon å ta seieren, gå videre og holde nullen. Når man kommer hit og ser på spillerne deres, har de 11 toppspillere. Så vi så ikke på lagoppstillingen før kampen og fikk selvtillit av det. Da de byttet inn Wilshere, Cazorla og Walcott 25 minutter før slutt visste vi at det kom til å bli tøft, men vi klarte det, sier Dann til BBC.

Burde ha ledet
I selve kampen var det Blackburn som åpnet best. Tre minutter ut i første omgang fikk Blackburn en kjempesjanse, men Marcus Olsson satte ballen til side for mål fra syv meters hold.

Derfra og ut første omgang var det total Arsenal-dominans på Emirates. Hjemmelaget klarte ikke å få lærkula i mål i løpet av de første 45 minuttene, men Gervinho burde ha sendt hjemmelaget i føringen rett før pause.

Tomas Rosicky sendte Gervinho alene med keeper med en utsøkt pasning, men alene med keeper feiler mannen med det høye hårfestet. Ballen gikk en halvmeter på feil side av stolpen for hjemmelagets del. Svakt av Arsenal-spilleren.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Sjokkerte Arsenal
Andre omgang startet der den første avsluttet. Arsenal gikk rett i angrep, og dominerte spillet fullstendig ute på den strøkne gressmatta.

Hjemmelaget klarte ikke å spille seg til de store sjansene mot et godt organisert Blackburn-lag.

66 minutter ut i kampen holdt Rosicky på å sende hjemmelaget i føringen med et fantastisk skudd. Fra 25 meter dunket han til, men ballen traff tverrliggeren og ut. Det ville ha vært litt av en scoring fra tsjekkieren.

Seks minutter senere sjokkerte Blackburn hjemmefansen.

Martin Olsson skjøt ballen fra spiss vinkel, Wojciech Szczesny ga retur rett ut i feltet. Der dukket Colin Kazim-Richards opp og satte ballen via stolpen og inn. Spissen var heldig som fikk ballen i nettet.

Arsenal presset kraftig på mot slutten av kampen for å få det viktige utligningsmålet, men hjemmelaget klarte aldri å komme tilbake i kampen.

Nærmest redusering kom hjemmelaget først tre minutter på overtid. Olivier Giroud banket ballen knallhardt mot mål, men Dann stod i veien for ballen. Returen havnet i beina til Mikel Arteta, men spanjolen satte ballen i nettveggen fra spiss vinkel. Der burde hjemmelaget ha scoret.

Blackburn vant dermed meget overraskende over Arsenal og er klare for kvartfinale i den tradisjonsrike FA-cupen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'pds5edu0uk2y1vzyl8klax51h', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-pds5edu0uk2y1vzyl8klax51h', 'eplayer14');

Kommentarer til denne saken