SOUTHAMPTON – ARSENAL 1-1:

Arsenal har fått en utmerket start på sesongen, og hadde kun tapt én kamp før møtet med Southampton. Det så ut til at gjestene skulle dundre videre etter en kanon fra Granit Xhaka etter ti minutter, men Arsenal maktet aldri å få hull på byllen.

I andre omgang viste Moi Elyounoussi seg fra sin beste side. Først gjorde han en strålende defensiv jobb da han hindret Gabriel Jesus i å avslutte alene med Southamptons sisteskanse, så var han sentral i hjemmelagets scoring.

På en kontring fikk sarpingen ballen på høyresiden, før han trakk seg inn i banen og slo en nydelig stikker til Stuart Armstrong. Han satte ballen kontant i nettet.

– Han gjør et fantastisk forarbeid. Den pasningen er genial, sier tidligere fotballspiller Rune Bratseth om Elyounouissi i Viaplay-studioet.

Ødegaard toneangivende

Allerede etter ti minutter tok Arsenal ledelsen på St. Mary's Stadium. Ben White har blitt brukt som høyreback fremfor midtstopper denne sesongen, og kombinerte flott med Bukayo Saka før han kom til innlegg på høyresiden.

White fant Granit Xhaka innenfor sekstenmeteren, og sveitseren banket ballen i nettaket. Dette var midtbanespillerens tredje mål i Premier League denne sesongen, like mange som han har scoret til sammen i de tre forgående sesongene.

Gabriel Jesus har fått en forrykende start på Arsenal-karrieren, og fortsatte å komme til flere gode muligheter mot Southampton. Martin Ødegaard spilte gjennom brasilianeren to ganger i første omgang, men spissen maktet ikke å omsette sjansene til mål.

Finest var sjansen Jesus fikk like før pause. Ødegaard og Jesus kombinerte utenfor sekstenmeteren, og nordmannen lobbet ballen gjennom til Arsenals nye nummer ni. Han avsluttet på volley, men rett på Southamptons sisteskanse.

– Posisjonene til Xhaka og Ødegaard forårsaker Southampton så mange problemer. Det minner om hva Pep Guardiola gjorde da han hadde David Silva og De Bruyne, kommenterer tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp for Sky Sports.

Strålende Elyounoussi-involvering

I andre omgang fant Ødegaard sin brasilianske lagkamerat nok en gang, men alle gode ting var ikke tre denne gang. Jesus kom alene med keeper, men en strålende takling av Moi Elyounoussi avverget avslutningen.

Den norske driblefanten til Southampton skulle ikke bare holde laget inne i kampen. Etter 65 minutter tok han med ballen inn i ballen før han slo en nydelig stikker til Stuart Armstrong, som satte inn utligningen.

– Det er en nordmann som gjør alt riktig. Det er lekkert. Deilig hele veien fram. Den lille pasningen fra Elyounoussi er ikke enkel, han er i så stort driv. Det går så fort fremover, sier Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Martin Ødegaard trodde han hadde sendt Arsenal i ledelsen for andre gang med elleve minutter igjen å spille, men ballen hadde vært over mållinjen før innlegget ble slått. Like etterpå ble kapteinen byttet ut.