Arsenal nærmere ligarekord

Foto: (Scanpix)

Det lille rusket som fantes i Arsenal-maskineriet, ble ryddet opp i lørdag. Nå er ubeseirede Arsenal ni kamper unna rekord.

10.01.04 19:12

ARSENAL – MIDDLESBROUGH 4-0: Thierry Henry (26) førte laget an i en maktdemonstrasjon mot Middlesbrough. Henry, scoret det første og sto bak det andre, som var et selvmål av Boro-backen Franck Queudrue.

Middlesbrough, som før kampen bare hadde sluppet inn 19 mål på 20 ligakamper, hadde full panikk i forsvar og var heldige som slapp med fire baklengs.

9 kamper fra rekord

Etter 21 ligakamper er ”The Gunners” fremdeles ubeseiret i 2003/04-sesongen, og laget er nå ni kamper fra å slå den nåværende rekorden som innehas av Liverpool (1987/88) og Leeds (1970-tallet). Slik som de spilte mot Zenden & Co. lørdag skal ikke den rekorden bli noe problem.

Arsenal er nå á poeng med Manchester United på toppen av tabellen, og lagene har også helt lik målforskjell (40-14). United har til gjengjeld én kamp mindre spilt og møter Newcastle søndag.

Prøvde å psyke ut Henry

Som vanlig hjemme på Highbury kjørte London-laget ut i knallhardt tempo fra første stund. Allerede i det første spilleminutt burde unggutten Jeremie Aliadiere gjort 1-0, og etter dette bare fortsatte Arsenal-dominansen.

Men det tok 38 minutter før den forløsende scoringen kom. Ugo Ehiogu la Patrick Vieira i bakken og dommer D'Urso pekte på straffemerket. Selv om Boro-backen Danny Mills gjorde alt han kunne for å psyke ut Henry før straffen, satte den franske spissen ballen kontant i mål bak Mark Schwarzer.

Like etter var Henry mannen bak 2-0 da Queudrue på et klønete vis beinet ballen i eget mål fra et frispark. 2. omgangen ble et rent pliktløp for Arsenal, og Ljungberg og Pires scoret hvert sitt før Maccarone satte inn Boros trøstemål.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.