ARSENAL - NEWCASTLE 2-0:

Arsenal innkasserte tre meget viktige poeng i hjemmemøtet med Newcastle mandag kveld og tok dermed steget opp til tredjeplassen på Premier League-tabellen.

Etter 31 spilte kamper står londonklubben med 63 poeng og er to poeng foran erkerival Tottenham på fjerdeplass og Manchester United på femteplass.

Aaron Ramsey sendte vertene i føringen etter 30 minutters spill på Emirates etter godt angrepsspill. Waliserens avslutning gikk via stolpen og inn i mål. I andre omgang la Alexander Lacazette på til 2-0 med en vakker og følsom lobb.

Latterliggjør Mustafi

Selv om Arsenal vant kampen, var det imidlertid ikke alle som imponerte. Midtstopper Shkodran Mustafi hadde en vanskelig dag på jobb i de bakre rekker og hadde et par involveringer i første omgang som kunne blitt skjebnesvangre.

Etter 28 minutter slo tyskeren en svak feilpasning som endte opp hos Mohamed Diame. Han ga videre til Salomon Rondon, men Mustafi fikk hindret spissen ved å lage et frispark. I det 37. minutt slo Mustafi en løs ball mot midtstopperkollega Sokratis og Rondon var nær ved å snappe ballen inne i 16-meteren.

Rett før pause var midtstopperen igjen uheldig med en pasning da han skulle slå inn til keeper Bernd Leno, men denne gangen var ingen Newcastle-spillere våkne.

BBC-ekspert Chris Sutton var ikke spesielt imponert over tyskerens innsats i denne kampen og nærmest latterliggjorde Arsenal-stjernen med dette utspillet.

- Mustafi er den type spiller som får motstanderne til å rope: «La ham få ballen. La ham få ballen», sier den tidligere Norwich- og Blackburn-spissen om 26-åringen.

Målfarlig Ramsey

Allerede etter 14 minutters spill lå ballen i nettet, men scoringen fra Aaron Ramsey ble annullert fordi Sokratis hadde vært for hardhendt med Florian Lejeune i forkant.

Kvarteret senere fikk imidlertid waliseren scoringen godkjent. Mateo Guendouzi og Ramsey kombinerte, før sistnevnte flikket til Alexandre Lacazette. Han fikk aldri kontroll, men ballen havnet igjen hos Ramsey, som satte den i lengste stolpe og inn.

Rett etterpå var Newcastle nær ved å svare. Matt Ritchie spilte opp på Rondon og han vant duellen med Sokratis før han avsluttet fra skrått hold. Arsenal-keeper Leno måtte ut i full strekk for å få slått ballen unna ved nærmeste stolpe.

Rett før pause kunne vertene lagt på til 2-0. Mesüt Özil fant Lacazette og han fikk ballen forbi keeper, men på streken sto Ritchie og fikk avverget det hele.

Lacazette-perle

Dermed var det 1-0 etter de første 45 minuttene.

Etter 83 minutter kom avgjørelsen. Innbytter Pierre-Emerick Aubameyang headet gjennom til Lacazette og franskmannen satte ballen i mål med en følsom lobb.

Unai Emery og hans Arsenal har dermed god kurs mot Champions League-fotball neste sesong, mens Rafael Benitez og Newcastle fortsatt ikke er helt trygge med tanke på et mulig nedrykk. Tyneside-klubben står med 35 poeng.

Ned til Cardiff på 18.-plass er det sju poeng for Newcastle.