Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal reddet av straffe på overtid

Men Leeds ser ut til å trives mot storlagene i Premier League.

ARSENAL - LEEDS 1-1:

For nesten nøyaktig ett år siden vant Leeds 1-0 over Manchester United på Old Trafford i FA-cupens tredje runde.

Lørdag møtte det tidligere topplaget, som for øyeblikket befinner seg på femteplass i Championship og dermed kjemper om et comeback til Premier League, Arsenal til denne sesongens tredjerundematch i den tradisjonsrike turneringen på Emirates Stadium.

Og klubben som står med tre seriemesterskap i England viste igjen at de har alvorlige hensikter om å komme sterkt tilbake i engelsk toppfotball.

Straffescoring
Vertenes manager Arsène Wenger stilte riktignok med et noe reservepreget mannskap fra start, men med en spiller som Andrej Arshavin med fra start regnet nok de fleste med at Arsenal skulle dra en grei seier i land.

Så lett ville imidlertid ikke Leeds la dem slippe unna.

Åtte minutter etter hvilen, i det som var gjestenes første angrep i omgangen, ble Max Gradel lagt ned av Denilson innenfor 16-meteren, og dommer Phil Dowd nølte ikke da han pekte på straffemerket.

Robert Snodgrass satte ballen i mål via hanskene til keeper Wojciech Szczesny, og kalddusjen var et faktum.

Wenger svarte umiddelbart med å sette inn Cesc Fabregas, uten at Arsenal så ut til å klare å svare mot de tente gjestene.

Siste minutt
Leeds så ut til å gå mot nok en sensasjonell seier i FA-cupen, men i kampens siste spilleminutt fikk Arsenal sin mulighet.

Theo Walcott gikk overende i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Det var faktisk for andre gang på få minutter, men ved første anledning omgjorde han avgjørelsen ettersom assistentdommeren påpekte en offside på en Arsenal-spiller.

Da vertene altså endelig fikk sin straffe var Innbytter Fabregas sikker fra ellevemeteren, og hjemmepublikummet kunne puste lettet ut.

Dermed blir det omkamp mellom de to lagene senere i januar. Det betyr at Leeds fortsatt har muligheten til å ta skalpen til et av topplagene i Premier League også denne sesongen. Lagets fans husker imidlertid helt sikkert kampene i fjerde runde i fjorårets sesong, da Tottenham ble holdt til 2-2 på White Hart Lane.

Den gangen ble returkampen en real nedtur, da Spurs vant 3-1.

Det gjenstår å se om laget kan hamle opp med Arsenal på Elland Road dette året.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken